Tematikus városnézések

Augusztusban is

08-12gyori_setak

A lokálpatrióták számára igazi csemegéket tartogat az augusztus: akár három díjmentes városnézésen is részt vehetnek mindazok, akik érdeklődnek városunk történelme iránt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: idegenvezetes.gyor@gmail.com

Mária Terézia nyomában a Barokk Győrben
A séta során hallhatnak a királynő életének érdekes történeteiről és arról is, milyen volt az élet a Habsburgok korában. A Barokk Esküvő fesztiválsétája 2017. augusztus 12-én (szombaton) indul 10 órától, a Széchenyi téri Mária-oszloptól indul. Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva. A séta ingyenes.

Angyalok a győri éjszakában
A téli időszak kedvelt sétáját, az angyalsétát, idén nyáron, a Barokk Esküvő idején is megtartják. Győr csodálatosan kivilágított barokk belvárosa éjszakai fényében pompázva, nyáresti sétára hívogat. A kíváncsi tekintetek előtt ezúttal feltűnnek Győr angyalai is. Az "angyali történetekről" Csobayné Pintér Éva idegenvezető gondoskodik egy hangulatos éjszakai sétán. Időpont: 2017. augusztus 12-én (szombaton) 21 óra. Találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop. A séta ingyenes.

A barokk belváros mesélő házai fesztiválhangulatban
Az elmúlt korok építőművészetének, történetének legbeszédesebb emlékei, gazdagon díszített templomok, mozgalmas szobrok, pompázatos paloták, díszes homlokzatú, zárt sarokerkélyes lakóházak között sétálva szinte egy időutazás részesei lehetnek. Időpont: 2017. augusztus 13-án (vasárnap) 10 óra. Találkapont: Széchenyi tér, Mária-oszlop. Idegenvezető: Husz Anikó. A séta ingyenes.

2017. augusztus 18-án (szombaton) és augusztus 26-án (szombaton)18.30 órától indul a "Nyáresti séta és hajózás". Az alkonyi fényeknél egy kis gyalogos sétával kezdődik a program, majd idegenvezető mutatja meg a város szépségeit a Mosoni-Dunán és a Rábán hajózva. A program részvételi díja: 3.500,- Ft/fő , 10 éves korig: 2.200,- Ft/fő. Találkozási pont: Széchenyi tér, Mária-oszlop. A részvételi díj tartalmazza a hajózás árát is.

2017.08.07