Már zajlanak A sevillai borbély előkészületei

A Győri Nemzeti Színház premierjére 2018. februárjában kerül sor

sevillai-bobely-sajtotaj-gyori-szinhaz

Sok zenével és remek hangulatban telt A sevillai borbély operaprodukció sajtótájékoztatója július 17-én. A koprodukcióban készülő előadás minden résztvevője képviseltette magát a budapesti sajtóeseményen, ahol sok szó esett az ötös együttműködés előnyeiről és a várható sikerről.

A Győri Nemzeti Színházban február elején mutatják majd be Kerényi Miklós Gábor rendezésében az operaklasszikust, a díszletet Székely László tervezi. A főbb szerepekben látható lesz majd többek között Kálnay Zsófia, Lázin Beatrix, Molnár Levente, Fischl Mónika, Balczó Péter és sok más nagyszerű énekest (részletes szereposztás a cikk végén).

A Co-Opera sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy nemcsak a közelgő bemutatóról van szó, hanem egy új kezdeményezésről, melynek célja, hogy több intézmény bevonásával vigyen színre operaelőadásokat. Dr. Vadász Dániel, az Operettissima Non-profit Kft. ügyvezetője arról is beszélt, hogy ezzel az új konstrukcióval segítik a drága műfaj népszerűsítését és a benne részt vevők számára a színrevitel minél magasabb színvonalú megvalósítását.

Az együttműködő intézmények vezetői: Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője, Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Központ előadó-művészeti ügyvezetője és Vadász Dániel, az együttműködés kezdeményezője.

Győrben Silló István lesz a karmester, és a színház zenekara, énekkara, valamint tánckara is fényesíti majd a produkciót.

A részletes szereposztás:

Figaro: Molnár Levente, Kendi Lajos, Balla Sándor
Rosina: Mester Viktória / Kálnay Zsófia, Fischl Mónika, Kovács Éva
Almaviva: Balczó Péter, Rab Gyula, Hanczár György, Vadász Zsolt
Basilio: Kovács István / Busa Tamás / Altorjay Tamás / Pataki Bence
Bartolo: Kiss András / Bátki-Fazekas Zoltán / Cseh Antal
Berta: Frankó Tünde / Lázin Beatrix / Laczák Boglárka
Fiorello: Erdős Attila
Őrtiszt: Langer Soma
Kisfiú: Visnyei Máté
Ambrosio: Gulyás Marcell

Zeneszerző: Gioachino Rossini
Szövegét Beaumarchais nyomán Cesare Sterbini írta, Galambos Attila fordította
Jelmeztervező: Rákay Tamás
Díszlettervező: Székely László
Fénytervező: Somfai Péter

(Karmesterek: Szentendre – Dinyés Dániel
Szegedi Nemzeti Színház – Gyüdi Sándor, Pál Tamás
Budapesti Operettszínház – Dinyés Dániel)

Forrás: gyoriszinhaz.hu

2017.07.25