Kertmozi a Rómerben

Belépődíj nincs!

Kellemes nyáresti program a kertmozi, retro feelinggel és friss levegővel! A hab a tortán, hogy igazán érdekes filmeket kínál az I love mozi házigazdája, Pongrácz Balázs. Érkezzenek időben, mert a szokásoknak megfelelően a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

2017.július 04. (kedd) 21.00
FORRADALOM: AZ OROSZ AVANTGÁRD SZÜLETÉSE. Feliratos, angol-orosz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2016 (12). Rendező: Margy Kinmonth
"A művészet templomai" ismeretterjesztő sorozat következő epizódjában Oroszország történelmének és művészettörténetének egy rövid, ám annál jelentőségteljesebb szegmense, az 1917-es orosz forradalom és az orosz avantgárd korszak tárul fel, ritkán látható archív felvételek, műelemzések és szakértői interjúk segítségével. A Moszkvában, Szentpéterváron és Londonban forgatott, merész és izgalmas dokumentumfilmben olyan művészek életét és munkásságát ismerhetjük meg - műveik elemző bemutatása mellett leszármazottaik személyes beszámolóiból - mint Chagall, Kandinszkij, Malevics és még sokan mások.

2017. július. 06. (csütörtök) 21.00
FILM FARM – válogatott rövidfilmek (16). Rendező: Borsos Miklós
A Film Farm az első hazai egész estés rövidfilm válogatás, amiben az elmúlt évek legizgalmasabb magyar kisfilmjeiből szerepel 9 alkotás.

035′ (r: Barcsai Bálint) – Frappáns groteszk az első magyar holdraszállásról.
Szupermosás (r: Gergely Zoltán) – Egy éjszakai műszakos autómosó különleges megbízást kap.
Előbb-Utóbb (r: Madarász Isti) – Háborús thriller a második világháború egy kevésbé ismert kísérletéről.
Epilógus (r: Lóth Balázs) – Egyre nagyobb bajba keveredő éjjeli őr egy igazi sötét pszichothrillerben.
Győztes (r: Géczy Dávid) – Kiöregedett, egykori olimpikon harca a saját múltjával.
Sújtólég (r: Borsos Miklós) – Egy bányarobbanást követően két lent rekedt bányász próbál kijutni a felszínre. Azonban a beomlott sziklákon kívül valami más is nehezíti a menekülésüket a sötétben…
Rend a lelke (r: Nyíri Kovács István és Borsos Miklós) – Egy rejtélyes hajnali telefonhívás, ami örökre megváltoztatja egy ügyvéd életét.
Három nagymamám volt (animáció, r: Glaser Kati) – Márquez-i családtörténet, meghökkentő kalandokkal és hatalmas szívvel (animáció).
Szalontüdő (r: Szirmai Márton) – Az egyik leghíresebb „urban legend” filmes feldolgozása.

2017. július. 12. (szerda) 21.00
MODERN IDŐK - ÉLŐ ZENEI ALÁFESTÉSSEL
Néma amerikai vígjáték, 87 perc, 1936 (12). Rendező: Charlie Chaplin.

A zenekar:
Bors Laca - dob
Dankowszky Aron - gitár
Szombathelyi Patrik - zongora
Szombathelyi Sebestyen – bőgő

Chaplin filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus - ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka miatt az őrültek házába kerül. Felépülése után véletlenül belekerül egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. Charlie könnyes-kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait. Habár '36-ban már létezett a hangosfilm és ez az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy nonszensz dalban, a szakértők ezt a filmet tartják "az utolsó nagy némafilm-komédiának". A hangtechnika tükrözi Chaplin ellenállását a változással (vagyis a hangosfilmmel) szemben, ez a film egy nagy korszaktól való búcsúzásnak is felfogható. Chaplin talán legnépszerűbb filmje.

2017. július 18. (kedd) 21.00
AZ ÉN ITÁLIÁM. Német-olasz koncertfilm, angol nyelven, felirattal 111 perc, 2017 (12). Rendezte: Jonas Kaufman.
Nincs még egy olyan hely a világon, mint Olaszország: az itáliai életérzést a napsütés, a tenger sós íze, a citrusok és a kávé illata, a csábító pillantások és a szenvedélyes, semmihez sem fogható dallamok teszik felejthetetlenné. Ezt az hangulatot örökíti meg Az én Itáliám című, személyes hangvételű koncertfilm, amelyben a világhírű tenor operacsillag, Jonas Kaufmann rója le tiszteletét az olasz kultúra előtt – a színpadon és azon kívül egyaránt.

2017.06.27