FILO-Filmklub:

Invictus – A legyőzhetetlen

Május 13-án (szombaton) 16.30-kor a FILO-Filmklubban az Invictus – A legyőzhetetlen című, 2009-ben készült magyarul beszélő, amerikai életrajzi drámát nézhetik meg. A program helyszíne a Kozi Drink bár (Győr, Városház tér 3.). A filmvetítést beszélgetés követi. Vezeti: Rózsa Péter. A belépés díjtalan.

Vajon mi segíthet legyőzni a több évtizeden keresztül törvénybe foglalt és az élet legapróbb részleteiben is gyakorolt gyűlöletet, rasszizmust? Hogyan lehet felülemelkedni a látszólagos különbségeken, hogy megtaláljuk a közös, mindenkit egyesítő célokat? Mi motiválhatja azt az embert, akinek 42 millió ember sorsa nyomja a vállát, hogy a saját, személyes nehézségeit legyőzve példát mutasson mindenkinek? Hogyan válhat egy ember valóban legyőzhetetlenné?
Clint Eastwood filmjében Nelson Mandelára (Morgan Freeman) vár a feladat, hogy Dél-Afrika első fekete bőrű elnökeként egyesítse a társadalmi, gazdasági, politikai és emberi válságok sújtotta országot. Ehhez – mindenki legnagyobb döbbenetére – a fehér bőrű lakosság kedvenc rögbicsapatának kapitányában (Matt Damon) talál szövetségesre.

Vetítési idő: 134 perc

2017.05.03