Karnyújtásnyira a legnagyobb sportsztároktól

Marcali Gábor fotóriporter kiállítása a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtárban

Aki szeretne ízelítőt kapni az olimpia felfokozott hangulatából, annak érdemes megnézni Marcali Gábor fotóriporter kiállítását. A Győr Rióban, Rió Győrben március 16-án nyílt meg a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor út 4.). Az április 13-ig ingyenesen megtekinthető tárlathoz kísérőprogramok is kapcsolódnak.

A Rio de Janeiro látképével induló fotókiállítás a világ legrangosabb sporteseményének egy-egy pillanatát rögzítette az utókor számára. Küzdelmek szárazföldön és vizen és a győzelem mámoros pillanatai. Tíz nap és több ezer fotó – ennek sűtítményét kapja a látogató. Brazil futball sztárok, a jamaicai sprinter, Usain Bolt és természetesen a legendássá vált címvédő női kajaknégyes.

A képaláírások röviden elmesélik a fotók történetét. Sok érdekességet rejtenek, mint például az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta kedvenc mondását: "Mindig a Holdat célozd meg, ha nem éred el, akkor is a csillagok között vagy!"

A teljességre törekvő kiállításon bepillantást kaphatunk a tízpróba, a női vízilabda, a párbajtőr, a súlyemelés és a gátfutás egy-egy mozzanatába is. Természetesen nem maradhat ki a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka portréja sem, aki egy időben tartja a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban.

Aki szeretne többet kapni az élményekből, annak ajánljuk a kiállításhoz kapcsolódó kísérőprogramokat:
Március 22. 17.00 óra
Beszélgetés Marcali Gáborral a Győr + Média fotóriporterével és Nagy Rolanddal a Győr + Média újságírójával, moderátor Orosz Sándor
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (9021 Győr, Baross Gábor út 4.)

Március 29. 17.00 óra
Beszélgetés Jakabos Zsuzsanna úszónővel és Petrov Iván úszóedzővel
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme (9021 Győr, Baross Gábor út 4.)

Április 4. 17.00 óra
Pásztor Rudolf, EYOF önkéntes koordinátor előadása
A győri EYOF bemutatása-, jelentősége-, hatása Győr városára, önkéntes programok ismertetése.
Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyisége / Győr az Olimpiákon – állandó sporttörténeti kiállítás (9023 Győr, Herman Ottó utca 22.)

A kiállításhoz kapcsolódó kísérőprogramokon a részvétel díjtalan.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető: április 13-ig. Nyitvatartás: hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 10.00-17.00, kedd: 13.00-17.00. Vasárnap: zárva. A kiállítás 17 óra után és szombaton előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Tel.: 06-30/678-9776.

Fotó: Molnár György,  Pozsgai Krisztina

 

2017.03.17