Rejtőzködő filmplakátok

A megyei könyvtár online játéka

A jól megszerkesztett filmplakátok olyan vizuális zanzák, amelyek látványba kódolva hordozzák magukban (vagy inkább magukon) a mozgókép-alkotások lényegét: a szereplőket, a legjellemzőbb cselekményirányt, a hangulatot, a stílust. Ennélfogva gyorsan emlékezetünkbe vésődnek; egyértelműen képesek vagyunk láttukra beazonosítani az adott filmet. De valóban így van ez? És ha megfosztjuk őket a szöveges információktól? És ha némileg eltorzítjuk őket? Akkor is képesek vagyunk a felismerésükre?

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér online játékában január 23. és 27. között, hétfőtől péntekig minden hétköznap 2-2 képet posztol ki új és régebbi filmek lemeztelenített, eltorzított plakátjaival, ahol a feladat „csak” annyi: melyik film plakátjai láthatók a képeken? „Csak?” No, majd meglátjuk…
A képeket minden hétköznap délelőtt jelentetik meg a könyvtár Facebook-oldalán Az eltorzított plakátok által rejtett filmek címeit akár naponta, akár egyben az összeset január 29. vasárnap éjfélig várják, NEM nyilvános kommentben, hanem a „diszol@gyorikonyvtar.hu” e-mail címre! A három, legtöbb helyes megfejtést beküldő játékos nyereménye 1-1 filmes témájú könyv lesz (lásd a képen)!
Szóval vizuális emlékezetre fel: lássuk, ki képes beazonosítani inkognitóban megjelenő plakátokról ismert és népszerű filmeket!

2017.01.29