Az orosz zene varázsa

Koncert az Egyetemi Hangversenyteremben

Január 28-án (szombaton) 17 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben az egykori zsinagógában (Győr, Kossuth Lajos u. 5.) Az orosz zene varázsa címmel ad különleges koncertet Almira Emiri albán zongoraművész és Szivan Rotem izraeli operaénekes. A hangverseny programját a két művész úgy állította össze, hogy ünnepelje a Szentpétervári Konzervatórium fennállásának 155. évfordulóját.

Szivan Rotem izraeli operaénekes a Rubin Akadémián végzett Tel-Avivban, első nagy sikerét a Varázsfuvolában aratta Zubin Mehta és az Izraeli Filharmonikusok kíséretével. A világ nagy hangversenytermeiben, fesztiválokon, mint szóló énekes is gyakran fellép. Almira Emiri albán zongoraművésszel sokszor szerepel, Budapesten, Tiranában és Tel-Avivban Isralb Duo néven többször adtak közös koncertet.

Almira Emiri Albániában született, Fierben kezdte meg zongora tanulmányait. Budapesten a Bartók Konzervatóriumban tanult, onnan a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre került és dicsérettel végzett. Rendszeresen föllép európai hangverseny pódiumokon, fesztiválokon szólistaként és kamarazenészként.

2017.01.18