Újévi hangverseny – Kék Dunától a Kék Rapszódiáig

Zenekari szövetségben a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Nagyszabású koncerttel indítja az új évet Magyarország egyik legrégibb zenekara, a 187 éves Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, mely a napokban nyert felvételt a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségén belül működő Regionális Zenekarok Szövetségébe. A reprezentatív művészeti szervezet az ország hivatásos és központilag támogatott nagyzenekarai mellett ebben szövetségben tömöríti a regionális jelentőségű szimfonikus együtteseket.

„Ez a rangos kör, melynek most a tagjai lehetünk, a magyar kulturális életen belül egy nagyon fontos szakmai szövetség. Történelmünk alapján már régen csatlakoznunk kellett volna, de szervezetileg és művészileg csak az elmúlt három év munkájával tudtuk azt bizonyítani, hogy ott a helyünk az ország reprezentatív szervezetében”  – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese.

A 2017-es esztendő első napján 18 órakor kezdődő hangversenyen a hagyományos és elmaradhatatlan bécsi keringők mellett felcsendül George Gershwin korszakalkotó műve, a Rhapsody in Blue egy fiatal, tehetséges zeneakadémista, Várallyay Kinga zongoraszólójával. A Soproni Szimfonikusokhoz ismét a Bécsi Filharmonikusoktól érkezik vezényelni Somodari Péter.

Jegyinformáció itt.

2016.12.21