Magyar Radír 2016

Könyvajánló

Idén nyáron országos szépirodalmi pályázatot írt ki a Kisalföld napilap szerkesztősége és a Tarandus Kiadó: a Magyar Radír 2016 című felhívásra több mint háromszáz írás érkezett a mai Magyarországról. Közülük végül ötvenöt novellát, elbeszélést válogatott a szakértő zsűri a hiánypótló antológiába.

Minden várakozást felülmúló eredményt hozott a beadási határidő augusztusi zárultával a Kisalföld-Tarandus országos szépirodalmi pályázata, a Magyar Radír 2016. A kiírók célja az volt, hogy legyen hiteles, irodalmi értékű, sokszínű lenyomata ennek az időszaknak, amelyben élünk. Az eredmény önmagáért beszél. Az ország minden szegletéből érkező, kiváló, lényeglátó és egyedi hangvételű írásokat válogatott a zsűri a gyűjteménybe, a siker pedig számokban is mérhető: 315 szerző küldte el írását. A legtöbben a mai magyar valóságból a migráció, a külföldi munkavállalás és az egészségügy témája köré építették pályaművüket.

Minden otthonban féltett kincsnek számít a családi fotóalbum. A legjellemzőbb, vidám és szomorú, elgondolkodtató képek gyűjteménye rólunk, életünk meghatározó történéseiről. A Magyar Radír 2016 antológia Magyarország korképalbuma. Keserédes, ironikus, olykor drámai, húsba vágó, kegyetlenül őszinte elbeszélések arról, hogy milyen társadalomban élünk, milyen kérdések foglalkoztatnak minket. Benne vagyunk ebben a kötetben mindannyian, magunkra ismerhetünk egy-egy szereplőben.

A vadonatúj könyv a XVI. Győri Könyvszalon díjátadó ünnepségén kerül bemutatásra november 20-án 14 órakor a Győri Nemzeti Színház nagytermében.

A Magyar Radír 2016 megrendelhető a Tarandus Kiadó honlapján.

Tarandus Kiadó

2016.11.16