A KineDok projekt

Győrben

November 22-én (kedden) a KineDok nemzetközi projekt keretén belül két újabb filmet vetítenek a győri filmbarátoknak a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.). 17 órakor az Arany robot című román dokumentumfilmet láthatják (73 perc, 2014). Rendező: Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu. A vetítés ingyenes.

„A harminckét éves román bokszolónő, Steluța Duță már többszörös Európa- és világbajnok. Szülei születése után elhagyják, így fiatalságát a ceauşescui diktatúra árvaházainak és utcáinak szélsőségesen kegyetlen, brutalitással teli világában tölti. Életében csak akkor következik be gyökeres változás, amikor húszévesen bokszolni kezd, és edzője, az őt örökbe fogadó Voicilaşi felfigyel tehetségére...

Ugyanazon a napon, november 22-én (kedden) 18.30-kor a Bosch – A gyönyörök kertje című színes, feliratos, spanyol dokumentumfilmet nézhetik meg. Rendező: José Luís López Linares. Vetítési idő 85 perc. A film 12 éven felülieknek ajánlott.
Jegyár: normál: 900.- Huf / diák, nyugdíjas: 700.-Ft.
Hieronymus Bosch a művészettörténet talán legtöbbféleképpen értelmezett alakja, akinek mind életéről, mind festményei keletkezésének körülményeiről is keveset tudunk – de most tágulhat a horizontunk. 2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeznek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba.

2016.11.12