Absztrakt és valóság

Helyes Jenő festőművész kiállítása

Október 29-én (szombaton) 16.00 órakor a Monostori Erődben (Dunai Bástya, Jókai terem, Komárom, Duna-part 1.) Helyes Jenő festőművész kiállításának megnyitóján vehetnek részt. A kiállítást megnyitja Revák István festőművész.

 

"Helyes Jenő 1950 szeptember 23-án Csornán született. Az általános iskolában Kóbor István művésztanár fedezte fel tehetségét és hívta meg az általa vezetett művészeti körbe, ahol 8 éven keresztül tanulhatott. Ezután Győrbe került és elvégezte az Építőipari technikumot, közben több pályázaton is részt vett. A Kisfaludi pályázaton bronz minősítést kapott, az Alkotó Ifjúság pályázaton megyei első helyezést ért el és részt vett az országos kiállításon is. Kollégista korában a kollégiumigazgató, Dr Szentiványi Károly szívesen invitálta műtermébe, ahol sok mindenre megtanította. Közben magánúton járt a győri Barabás Lászlóhoz és Szabó Lajos festőművészekhez. 1975 óta rendszeresen kiállít és 2014 óta tagja a Magyar Vízfestők országos csoportjának."

Az "Absztrakt és valóság" címet viselő tárlat december 10-ig tekinthető meg nyitvatartási időben. További információ található a Monostori Erőd honlapján.

2016.10.20