Kerületi Ünnepségek az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

Ménfőcsanak, Győrszentiván, Újváros

Október 21-én, pénteken kerületi ünnepségre kerül sor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastélyban (Győri u. 90.), Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban (Váci Mihály u. 3.) és az Újvárosi temetőben. A megemlékezésekre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

12.00 órakor az Újvárosi Művelődési Ház szervezésében emlékműsor lesz az 1956-ban elesett, Újvárosban eltemetett áldozatokra az Újvárosi temetőben Zsebedics József kanonok-plébános és az Újvárosi Művelődési Ház kórusa közreműködésével.

16.00 órakor ünnepi műsor lesz Győrszentivánon, Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. Közreműködnek a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói és a József Attila Kórus. Ünnepi beszédet mond dr. Sík Sándor önkormányzati képviselő, majd koszorúzásra kerül sor a Hősök szobránál.

17.00 órakor Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastélyban megkoszorúzzák a kastély parkjában álló kopjafát. Győr Megyei Jogú Város képviselőjének köszöntője után ünnepi műsort ad a Bezerédj Kórus Sasvári Gyula vezetésével, valamint a Barangoló együttes.

2016.10.11