10 dolog, amit a Legendás állatok és megfigyelésük forgatásán tanultunk


A Legendás állatok és megfigyelésük visszaröpít minden Harry Potter fanatikust J.K. Rowling univerzumába. Még decemberben – mikor a film forgatása javában zajlott –, a Warner Bros-nak köszönhetően néhány szerencsés újságírónak (egyben rajongónak) lehetősége nyílt látogatást tenni a forgatáson, és bekukucskálni a kulisszák mögé. Meg is ragadták az alkalmat, hogy olyan nyomokra és fortélyokra leljenek, amiket veletek, olvasókkal most megoszthatnak! Készüljetek a varázslatos világ mélyébe való utazásra!

A cikk spoilereket tartalmazhat!

1. Newt testvére egy Auror

Colin Farrell beszélt egy kicsit karakterének kapcsolatáról Newttal a testvére, Theseus által. Mint kiderült, Newt testvére egy Auror:

„Már leveleztem Newt testvérével, aki egy igen erőteljes Auror (is). Az Atlanti-óceán másik oldalán, ahol Theseus néven parancsnok… és így, nem ismerem Newtot, de ismerem a testvérét – kezdetekben kedvelem, majd feltűnhet egy kis feszültség.”

Ez egy meglepő tény, tekintve, hogy Newt egy félénk srác. De jó tudni, hogy van összefüggés Graves és Newt között, Newt testvére által. Mivel a sztori New Yorkban játszódik, nem valószínű, hogy találkozunk Newt fivérével. Talán majd a folytatásban lehet rá remény.

2. Káosz keletkezik a Central Parkban

Tudjuk, hogy valami történni fog a tónál a Central Parkban. Pontosabban, csonkítás történik a Central Park állatkertjénél. A film trailerében láthatunk egy fénylő és úszó (vagy sikló) valamit a fagyott tó mélyén, ahol is épp korcsolyáznak (lásd a képen). Amit nem láthatunk az előzetesben, az az állatkert „megcsonkítása”. A forgatásnál látszódott, hogy az állatkertes jelenetnél minden olyan furcsán feldúlt – finoman fogalmazva. A ketrecek vasrúdjai elhajoltak, téglafalai kidőltek. Itt valami biztos történni fog.

3. Valami nagy dolog történhet a City Hall metróállomásnál is

Ez a metróállomás zárva tart, olyannyira, hogy még fotósok sem kaptak rá engedélyt, hogy bemehessenek. A szerencsés újságíróknak viszont megadatott, hogy átsétáljanak az állomáson, mikor forgatták a jelenetet. A trailerben láthatunk egy pillanatot, amikor is Farrell karaktere varázslatot küld valakire vagy valamire. A felvételek alapján – és néhány művészi koncepciót látva a helyszínen – arra következtethetünk, hogy esetleg Scamander egyik elszabadult lényével viaskodik a színész, de egy biztos: fontos jelenetét képezi majd a filmnek, már csak a titkolózásból is kiindulva.

4. A MACUSA székhelye valószínűleg hatalmas

Közelről szemlélve az egyik legjobb dolog volt a film forgatásán – mesélik – látni, hogy mennyi figyelmet szentelnek az apró részleteknek. Amikor nézel egy filmet, el akarod hinni, hogy minden, amit látsz, valóság. Hogy a világ, ami a mi szórakoztatásunkra lett kreálva, olyan aprólékos, mint a valóságban… még akkor is, ha tudod, hogy nem az. Elképesztően odafigyeltek a részletekre a film forgatásán, különösen a MACUSA (Magical Congress of the United States of America – Az Egyesült Államok Varázsló Kongresszusa) felvételeinél. Tényleg, mint a valóságban. Egy nagy-nagy hely. Úgy értem NAGY, mármint több száz szintes nagy!

Ahogy sétáltak a helyszínen, és figyelték az asztalokat, MACUSA nyomtatványokat találtak, iratokat, papírokat. De nem ám csak ilyen „úgy néz ki, mintha fontos lenne” papírok voltak ezek, rendesen MACUSA nyomtatványok voltak! Az egyik a felügyeleti osztályról, a másikra meg az volt írva, hogy a „Fiatal Varázslók Napközije a 200. emeleten van”. A kétszázadikon!!! Izgalmas részletek.

5. A MACUSA csőrendszert használ a belső levelezéshez

Úgy tűnik, a MACUSA valamiféle mágikus csőpostát használ az osztályokon belüli levelek továbbításához, amolyan retró hangulatú, az 1910-es éveket megidéző stílusban. Ez eléggé különbözik a Mágiaügyi Minisztériumban használt papírrepülőktől. Már alig várjuk, hogy megtudhassuk, hogy ez a módszer mit is foglal magában.

6. Karácsony van New Yorkban

Arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük egy karácsonyi film lesz, de a trailerben is láthatunk nagykabátot, sapkát, tó jegén korcsolyázókat és latyakos kinézetű járdát. Akármennyire is nem tény még, hogy a film ünnepekkor játszódik, de a trailerben feltűnő decemberi napilap és a becsomagolt ajándékok erre engednek következtetni.

Illetve, ahogy a „besúgóink” mondták, karácsonyi díszletet és ünnepi díszítésű kirakatot láttak egy New York-i jelenetnél. Mindezek ellenére a karácsony lehet, hogy háttérbe szorul a filmben… de New York valahogy mindig varázslatosabb karácsony táján, így mi kimondottan örülnénk neki, ha ekkor játszódna a sztori.

7. Dan Fogler karaktere, Jacob Has megjárta a poklot

Dan Fogler elárult egy-két dolgot a karakteréről, Jacob-ról, aki pék, és most tért vissza az első világháborúból. Jacob sok mindenen ment keresztül. Látott szörnyeket, melyek, úgy néz ki, befolyásolták a gondolkodásmódját, ahogy visszatért New Yorkba. Mint mugli, Jacob egy kakukktojás – de Fogler állítása szerint Jacob ezzel is megbirkózik:

„Úgy éreztem… mikor háborúban volt, különböző megbízásokat adtak neki… nem számít, hogy milyet, mennyire nevetségeset, ő megcsinálta. Összpontosított, így nem számított, mennyire volt nehéz, ő végrehajtotta. Aztán jön ez a karakter, ez a szeretetre méltó srác, aki megjárta a poklot is, és akinek nincs senkije… majd hirtelen lesz egy szedett-vedett családja. Nem csoda, ha először azt hiszi, álmodik. Nem hiszi el, hogy ez megtörténhet, ráadásul pont vele. Majd lassan rájön, hogy hé, ő nem is normális. És azt hiszem, hogy ő annyira hűséges srác, hogy nem számít, mi történik ezekkel az emberekkel… nem számít, mennyire varázslatos, hóbortos vagy nevetséges, ő kiáll mellettük, és ragaszkodik hozzájuk a végsőkig.”

Az elhangzottak alapján már most kijelenthetjük, hogy Jacob karaktere fantasztikus lesz, köszönhetően a múltbéli élményeinek.

8. Vannak körözött varázslók

Egy maréknyi, körözés alatt álló varázslóról láttak posztereket a forgatáson, akik mind muglik ellen követtek el bűncselekményeket. Csak hogy párat megemlítsünk:
- Lancastar Pike: idősebb férfi, körözés alatt áll bűbájok elsikkasztása és mugli gyilkosság miatt.
- Jeremius Wardwart: figyelem, varázspálcája van, fenyegetőző és rendkívül veszélyes!
- Ernestina Abutor: mugli-rabló és gyilkos.

Ismét nem tudjuk biztosra mondani, hogy ezek a karakterek feltűnnek-e majd a filmben. Meglehet, hogy csak poszteren lesznek láthatók, ezzel is illusztrálva a feszültséget a muglik és a varázslók között.

9. Newt egy bólintért tart a zsebében

Vagy legalábbis úgy gondoljuk, hogy az lehet. Eddie Redmayne elárulta, hogy Newt egy kis pálcikaembert tart a zsebében, akit Pickettnek hívnak. Így azt feltételezzük, hogy ez egy bólintér lehet: pálcaszerű kis szerethető lények, amelyek a Harry Potter könyvekben is szerepeltek. Redmayne mesélt nekünk egy kicsit Pickettről, és kivitelezéséről a forgatás során:

„Rögzítési problémai vannak, szóval szinte mindig a zsebemben kell, hogy legyen. Mikor felmászott a vállamra, jött egy bábozó az ujj-bábjával, és úgy csinált, mintha Pickett lenne, így érezhettem, hogy milyen is lenne igazából. Amikor felvétel volt, Pickett igazából nem volt ott, de így megvolt az érzésed, hogy veled van, ráadásul így játszhattál is vele.”

10. Queenie és Tina rendkívül közel állnak egymáshoz

Alison Sudol beszélt az általa alakított Queenie karakteréről, és arról, mennyire szoros kapcsolat van közte és a Katherine Waterston alakította Tina között. A két testvér – akik egyben szobatársak is – egy fiatalkori tragédia óta kerültek ennyire közel egymáshoz.

„Ez egy gyönyörű kapcsolat. A két testvér tulajdonképpen egymást nevelte fel, mert a szüleik fiatal korukban meghaltak. Ez egyfajta kölcsönös törődés. Ez nem olyan húg-nővér kapcsolat, mert Tina bizonyos szempontból felnőttebb. De Queenie-ben megvan az a mély empátia és hihetetlen mértékű előérzet, főleg Tinával kapcsolatban. Egyszóval igazi törődés.”

Azóta Sudol bővebb információkat árult el az ő „mély empátiájáról”, melyből kiderült, hogy gondolatolvasót játszik a filmben.

A Legendás Állatok és Megfigyelésükkel kapcsolatos további kérdéseinkre majd csak november 18-án kapunk válaszokat, ugyanis ekkor változtatja át a magyar mozivásznakat egy varázslatos és mágikus hellyé.

Dexter
Forrás: TheScreen.hu

2016.09.28