Omega, Quimby és a Szigetköz legnagyobb halászleve a 2016-os Szent István Napokon


Idén is két napon keresztül várja a fesztiválozni vágyókat a Flesch Központ a mosonmagyaróvári Szent István Napokra. Augusztus 19-én és 20-án, nyolc helyszínen több mint 20 szórakoztató programmal készültek a szervezők.

A fesztivált megelőzően, augusztus 18-án nyitja meg kapuit Sajdik Ferenc grafikusművész és karikaturista kiállítása a Flesch Központban. A tárlatot Szénási Ferenc karikaturista, grafikus nyitja meg, köszöntőbeszédet pedig a szervező Flesch Károly Nonprofit Kft- ügyvezetője, Csiszár Péter mond. A megnyitón műsort ad a Theatrum Ad Flexum.

Augusztus 19-én aztán megnyitja kapuit a 2016-os Nyári Fesztivál a Szent István Király út mosoni szakaszán. Délután 17 óra 30 perckor a Fehér Ló Közösségi Ház pincéjében a MárkusZínház előadása várja az érdeklődőket A helység kalapácsa című előadásával, majd 70 forint címmel nyílik kiállítás az Éremgyűjtők Mosonmagyaróvári Egyesületének rendezésében.

Eközben azonban már a Kisszínpadon is kezdetét veszi a kétnapos koncertsorozat. 18 óra 30 perctől a Budapest Jazz Orchestra lép színpadra Malek Andreával. 20 óra 30 perctől a Nagyszínpadon folytatódik a fesztivál programja: az első nap sztárvendége az OMEGA együttes lesz, utána pedig a Mosonmagyaróváron már jól ismert, népszerű A’La Carte Zenekar zárja az estét fergeteges hangulatú utcabáljával.

Augusztus 20-án már reggel 9 órakor elkezdődnek a programok. A Mesterségek utcája idén is várja különlegességeivel a családokat egészen este 20 óráig a Fesztivál utcán. Ez alkalommal több mint 29 mesterséget próbálhatnak ki a gyermekek és a felnőttek. 10 órától a játszóház is megnyitja kapuit a FUTURA mellett, ahol óriási fajátékokkal készülnek a kicsiknek, délután pedig a Vaga Banda Óriásbábosok érkeznek, méghozzá gólyalábon.

Augusztus 20-án a városi ünnepi műsor reggel 9 óra 45 perctől szentmisével kezdődik a Nepomuki Szent János Plébániatemplomban, majd a Szent István szobornál folytatódik a hagyományos ünnepséggel és koszorúzással. Délután 15 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében tartja meg ünnepi ülését Mosonmagyaróvár Város Képviselő-Testülete. Az ülés keretében adják át a Pro Urbe Mosonmagyaróvár 2016. kitüntető díjat.

Az ünnepség után finom ebédre invitálják a látogatókat a szervezők. Idén is elkészül ugyanis a Szigetköz legnagyobb halászleve egy 1800 literes óriásbográcsban a mosonmagyaróvári Rotary Club szervezésében. A jó ebéd hangulatához pedig jár a muzsikaszó is: Greznár Zoltán és Cigányzenekara zenél, majd pedig a helyi Kislaptáros Népzenekar előadása következik. Pintér Éva festőművész önálló kiállítása várja az érdeklődőket a Fehér Ló Közösségi Házban Fél évszázad a színek vonzásában címmel.

A fesztivál második napján 17 órakor kezdődnek a koncertek. Elsőként a Kisszínpadon a HoneyBeast Zenekar lép fel, 19 óra 30 perctől pedig az Ivan and the Parazol veszi át a Kisszínpadot. A Nagyszínpad sem marad üresen: 21 órától a 25 éves Quimby szólaltatja meg az elmúlt 25 év legnagyobb és legkedveltebb slágereit. A jubileumi koncertet az ünnepi tűzijáték követi, a nagy durranás után pedig egy még nagyobb, a pécsi 30Y zenekar lép színpadra. Az idei Nyári Fesztivált a Kisszínpadon a Canarro zárja hajnalban.

További információ a rendezvényről: Csiszár Péter ügyvezető igazgató, Flesch Károly Nonprofit Kft., vagy Piller Katalin igazgatóhelyettes 06 96 579 707. www.szentistvanfeszt.hu

2016.08.12