Barokk séták fesztiválhangulatban


Augusztus 13-án és 14-én (szombaton és vasárnap) a barokk világába, a barokk művészet rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást a Négy Évszak Fesztivál keretében szervezett Barokk Esküvő idején. Kivételes élményt jelent, hogy a korabeli hangulatot idéző színes programok adják a díszletét a kalandozásnak.

A programok részletesen:

Templomok titkai
Augusztus 13-án (szombaton) 10.00 órakorSzéchenyi térről, a Mária-oszloptól indul városnéző séta. A különleges séta folyamán a város csodálatos terei, templomai, palotái között vezet, miközben rejtett barokk kincseket fedezhetnek fel az árnyas templomokban.
A sétát vezeti: Kauker Bálint

Angyalok a győri éjszakában
Augusztus 13-án (szombaton) 21.30 órakorFrigyláda-szobortól (Gutenberg tér) indul városnéző séta. Győr csodálatosan kivilágított barokk belvárosa éjszakai fényében pompázva nyáresti sétára hívogat. A kíváncsi tekintetek előtt ezúttal feltűnnek Győr angyalai is.
A sétát vezeti: Csobayné Pintér Éva

A barokk belváros mesélő házai fesztiválhangulatban
Augusztus 14-én (vasárnap) 10.00 órakor a Széchenyi térről, a Mária-oszloptól indul városnéző séta. Az elmúlt korok építőművészetének, történetének legbeszédesebb emlékei, gazdagon díszített templomok, mozgalmas szobrok, pompázatos paloták, díszes homlokzatú, zárt sarokerkélyes lakóházak között sétálva egy időutazás részesei lehetnek a vendégek. Egy más korba, a 17-18. század világába, egy gazdag kereskedőváros, egy hajdan nyüzsgő polgárváros mindennapjaiba nyerhetnek betekintést. 
A sétát vezeti: Kauker Bálint

További információk a Gyere Győrbe honlapján.

2016.08.08