Szent Márton-napi Pannonhalmi pincejárás

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

November 7. és 9. között megélénkül az élet a Pannonhalmi Borvidéken; kiváló új- és óborok, falusi finomságok, színes kísérőprogramok várják a látogatókat a Pannonhalmi Apátsági Pincészet kóstolóteraszán. Pannonhalma mintegy 650 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország egyik legkisebb, ugyanakkor talán leghosszabb szőlészeti-borászati múltra visszatekintő régiója.

A borvidék csaknem 100 évvel ezelőtti, többek között a bencés szerzetesek évezredes szakmai eredményein alapuló hazai és nemzetközi hírneve a szocializmus idején elhomályosodott, 10 évvel a rendszerváltozás után azonban a magas fokú szőlőművelés, a kíméletes borkészítés és immár a minőségi vendéglátás útján halad egykori (el)ismertségének visszaszerzése felé. Ismerje meg ezt az egyedi klimatikus és talajtani adottságokkal bíró borvidéket a történelmi bencés hagyományokkal és a legkorszerűbb technológiákkal egyaránt rendelkező Pannonhalmi Apátsági Pincészet és hangulatos borvidéki családi birtokok felfedezésén keresztül!

Bővebb információ: Szent Márton-napi Pannonhalmi pincejárás

A kép a http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt található.

2014.10.28