Dés-Geszti-Békés: A dzsungel könyve

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban

Kipling meséje Maugliról, a farkasok közt nevelkedett embergyerekről valószínűleg minden gyerek és felnőtt kedvence. A népszerű musicalt a Soproni Petőfi Színház társulata adja elő a fertőrákosi barlangszínházban. Az előadások időpontja 2016. június 24. (péntek) 20:00; június 25. (szombat) 20:00; június 26. (vasárnap) 18:00. Rendező: Pataki András. Jegyár: I. helyár: 5.500 Ft, II. helyár: 4.000 Ft. 

Ahogy minden mesében, ebben is szétszálazhatatlanul ott rejtőzik a tudás a születésről és a halálról, a magányba taszítottság és a közösségben való feloldódás élményéről, de befogadható a történet a nevelődési regények mintájára is: hogyan válunk kiszolgáltatott gyermekből tudatos léttel bíró, „meglett” emberré. S persze szól a törvény és a rend megtartó erejéről, a szabadság felszabadító érzéséről, s újragondolható általa a civilizáció megrontó vagy áldott működése, a rousseau-i értelemben vett „természet embere” és a „civilizáció embere” közt feszülő ellentmondás is.

A Soproni Petőfi Színház előadása a jövőbe vetíti ki Maugli világát: hősei a színház fákkal és bozóttal benőtt romjai közt jelennek meg, s a játék ebben a keretben értelmezi újra büszke civilizációnk esélyeit. Lehetünk-e még otthon a világban, vagy az ember sorsa az örök kívülálló számkivetettsége?

Az előadást 10 éven felülieknek ajánlják!

2016.06.14