WORLD ART GAMES

Nemzetközi kiállítás

Október 29-én szerdán, 17 órakor nyílik meg a WORLD ART GAMES csoport nemzetközi kiállítása a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, Esterházy-palotában (Győr, Király u. 17.). A tárlat fő támogatója Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kiállítás megtekinthető október 29. és november 30. között, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

A tárlatot Simon Róbert Balázs alpolgármester, országgyűlési képviselő nyitja meg, köszöntőt mondanak: Radnóti Ákos önkormányzati képviselő, valamint Peter Weisz, a World Art Games elnöke. Közreműködik az Akkord Lengyel Kamarakórus.

A művészet egy nemzetközi nyelv. A kép sajátos kifejezési világa mindenki számára érthető. Ezért a képzőművészet képes a különböző, egymástól a legtávolabbi kultúrákban szocializálódott embereket is összehozni. Lehetővé teszi, hogy eszmét, gondolatokat cseréljenek – szavak nélkül is –, mert így, a művek segítségével azok sokkal tisztábban közvetítődnek.

Az olimpiai játékokhoz hasonlóan a nemzetközi művészeti életben is létrejött – World Art Games néven – egy olyan szervezet, amely összefogja azokat a törekvéseket, amelyek az üzleti szempontoktól mentes – tisztán szellemi – értékteremtő tevékenységet képviselik. Célja, hogy a művészet eszközeivel teremtsen közös platformot a különböző nemzetek kultúrát szerető népeinek. Tagságába jelenleg több mint hatvan ország tartozik.

A világszervezet hazai képviselete World Art Games Hungary néven 2012. őszén alakult meg Győrben. A World Art Games Hungary mostantól Győrből közvetíti azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a Magyarországon tevékenykedő alkotók nemzetközi szereplési alkalmakat kaphatnak.

További információ: http://romer.hu/a-world-art-games-csoport-nemzetkozi-kiallitasa/

2014.10.21