Pillanatok Szudánból

Országos Idegennyelvű Könyvtár

Milyen lehet Szudán egy szociálpedagógus szemszögéből? Mit vesz ő észre, amely talán más fotósok előtt rejtve marad? Egy fiatal hölgy fogta magát, 30 ezer kilométert utazott és 26 ezer fényképet és 2500 tradicionális beszélgetést gyűjtött össze, hogy bemutathasson a közönségnek egy világot, kultúrát. Munkáiból az Országos Idegennyelvű Könyvtárban 1056 Bp., Molnár u.11.) nyílik kiállítás, mely megtekinthető május 4 - 30. között.

A kiállítás alkotója, Nagy Enikő erdélyi származású, Németországban felnőtt szociálpedagógus, aki az elmúlt években 45 törzs és etnikai csoport vizuális és szóbeli pillanatait dokumentálta, hogy létrehozza a Sand in my eyes, Sudanese Moments című angol és arab nyelvű irodalmi- és fotókönyvet. Fényképek és szövegek kompozícióján keresztül kibontakozik Szudán gazdag és sokszínű kultúrája és főleg a hagyományos életfilozófiája. A tárlat 2014-ben az UNESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja a látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik meg Budapesten.

A tárlat 2016. május 4 - 30. között látható a könyvtár Átriumában és Rendezvénytermében. A kiállítás angol, arab és magyar nyelvű.

Kísérőprogramok:
Tárlatvezetés: 2016. május 7., 10-12.00
Filmvetítés és felolvasás: 2016. május 9., 18 óra
A projekt honlapja: www.sandinmyeyes-sudan.com

Támogató: Szudáni Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány

További információ: https://www.oik.hu/web/guest/rendezvenyek

Forrás: kultura.hu

2016.05.03