Urban Exploration – Szellemvárosok Magyarországon

Kiállítás a Rómer Házban

Április 15-én (pénteken) 18.00 órakor a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban (Teleki László utca 21.) Urban Exploration – Szellemvárosok Magyarországon blog kiállítása fog nyílni. A kiállítást megnyitja, és a közönségtalálkozót vezeti Hajner Gyula és Bozó Zsolt.

A Szellemvárosok Magyarországon blog 2009 óta az egyik legnépszerűbb magyar internetes fórum, amely történetileg érdekes, elhagyatott és pusztulásra ítélt helyeket, gyárakat, szellemkastélyokat, kihalt falvakat és laktanya épületeket keres fel. Film- és fotódokumentáció révén hívja fel a nagyközönség figyelmét különböző kiüresedett objektumokra, hogy azokat vizuálisan megmentse az utókor számára.
A Szellemvárosok blog fotókiállításán képi témaként többek között megjelenik az elhagyott gyártelep, a gyermektábor, a kórház, a kastély, a katonai létesítmény, a strand és az egykor „szebb napokat látott” síugró sánc bemutatása.
A Rómer Múzeum tárlat megnyitóján a legérdekesebb felfedezések fotói mellett a blogot készítő Hajner Gyulával és Bozó Zsolttal is megismerkedhetnek a látogatók.
A kiállítás célja, hogy az április 18-án megrendezésre kerülő Műemléki Világnap alkalmából felhívja a fiatal látogatók figyelmét környezetünk pusztulásra ítélt épített értékeire.

A kiállítás megtekinthető: 2016. április 15 – május 15. között hétfő kivételével minden nap 10.00 és 18.00 között.
További információk a helyszín internetes oldalán.
2016.04.12