Véget ért a Soproni Tavaszi Napok programsorozata

A kulturális fesztiválra több, mint 5000-en látogattak el

Koncertek, kiállítások, színházi előadások és rendhagyó programok is szerepeltek a Soproni Tavaszi Napok kínálatában, mely március 11-től várta a látogatókat. A Pro Kultúra Sopron négy helyszínen, a Liszt-központban, a Munkácsy-teremben, a Festőteremben és a Soproni Petőfi Színházban rendezte meg a programokat.

A közönség körében népszerűek voltak az Orlai produkció színházi előadásai, az Alma együttes húsvéti játszóházzal összekötött koncertje, a L’art pour l’art társulat estje, és sokakat vonzott az első alkalommal Sopronba látogató WAMP művészpiac, valamint a höveji csipkét bemutató kiállítás is.

A rendezvénysorozat április 10-én, a höveji csipkét bemutató népművészeti kiállítás zárónapjával ért véget. A Munkácsy-teremben nyílt tárlaton egyházi textíliák, lakástextíliák és viseleti darabok szerepeltek, melyeket közel ezren néztek meg.

1500-an fordultak meg a Tavaszi Napok színházi előadásain: a Soproni Petőfi Színházban Hernádi Judit, Szilágyi Tibor, Györgyi Anna, Vári Éva és az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Benedek Miklós is színpadra lépett. A Liszt-központban telt ház előtt mutatta be legújabb estjét a L’art pour l’art társulat, a Prima Primissima-díjas szerkesztő-riporter, Al Ghaoui Hesna pedig az életveszélyes forgatások kulisszatitkait osztotta meg a közönséggel, történeteit improvizációs jelenetekkel egészítették ki az Itt és Most Társulat tagjai.

Az első soproni WAMP-ra is több, mint ezer érdeklődő látogatott el. A 25 WAMP-os kiállító mellett helyi alkotók is bemutatkoztak a design vásáron, amelynek a tervek szerint lesz folytatása, és jövőre is megrendezik.

A helyi előadók, alkotók, tehetségek bemutatása is fontos része a fesztiválnak, idén Lendvai Péter és Szántó István Konstelláció 77•78 című közös kiállítása, a soproni zeneiskola növendékeinek rendezett Horváth József Emlékhangverseny, az Így írok én irodalmi pályázat és a soproni szimfonikusok hangversenye is ezért szerepelt a kínálatban.

A Soproni Tavaszi Napokat 1983 óta minden évben megrendezi a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy a tavaszi szezonban koncentráltan kínáljon színházi, zenei és képzőművészeti programokat a városban.

Pro kultúra Sopron


2016.04.12