Az I love mozi a Rómer Házban

Filmvetítések csütörtök este

Április 21-én (csütörtökön) 17 órakor a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.) a Lépcsőházi történetek című színes, feliratos, francia-angol vígjátékot nézhetik meg. Rendező: Samuel Benchetrit. A vetítés időtartama 100 perc. Valószerűtlen találkozások sorozata csempész gyengédséget, nevetést és részvétet a városi világ elidegenedett közegébe. 

A három történetből álló filmben megismerhetjük egy társasház lakóit: Sternkowitz nem akar hozzájárulni a lift kiépítésének költségeihez, ezért szerződésben vállalja, hogy soha nem fogja használni - egy baleset azonban tolószékbe kényszeríti. A másik lakásba egy egykor híres, ám mára elfeledett színésznő, Jeanne Meyer költözik be, aki egy váratlan, gyengéd barátság hatására újra szerepet vállal. A ház tetején eközben véletlenül amerikai űrhajós landol, akin az egyik lakó, egy idős és magányos arab asszony, Madame Hamida végre kiélheti anyai ösztöneit.

Ugyanezen a napon 19 órakor ugyanitt, a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.) új vetítés kezdődik. Ekkor az Anyám és más futóbolondok a családból című színes, magyar játékfilmet láthatják. Rendezte: Fekete Ibolya. A film négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk…

Jegyár: normál: 900,-Ft/diák, nyugdíjas: 700,-Ft. Jegyfoglalás: ajlavmozi@gmail.com

 

2016.04.11