Hencidától Boncidáig

Mesevetélkedő a gyermekkönyvtárban

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára (Herman Ottó u. 22.) immáron 9. alkalommal Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdet a 2015/2016-os tanév 3. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák 4 fős csapatainak jelentkezését várják március 25 -ig.

A nevezést írásban kérik eljuttatni az iskola, az osztály, a csapat és csapattagok valamint a felkészítő tanár nevének feltüntetésével a gyermekkönyvtárkönyvtár címére vagy e-mail formájában a gyermekkonyvtar@gyorikonyvtar.hu címre. 

A 230 évvel ezelőtt született Wilhelm Grimm-re emlékeznek meséihez kapcsolódó feladatokkal, amelyeket a versenyzőkhöz levélben juttatnak el. A vetélkedő 3 fordulóból áll. A feladatokhoz kapcsolódó irodalomjegyzéket az első forduló kérdéssorához mellékelve május 2-ig (hétfő) küldik meg a csapatoknak. A megoldások leadási határideje: 1. forduló: május 20. 2. forduló: szeptember 30. 3. forduló: október 21. A döntő fordulót várhatóan november végén tartják a könyvtárban, melyre a legeredményesebb csapatokat hívják meg. A játékkal kapcsolatos bővebb felvilágosítás a könyvtárban kérhető személyesen vagy az 516-677-es telefonszámon a gyermekkönyvtárosoktól.

2016.02.21