Filmvetítések a Rómer Házban

Dagur Kári: Fúsi és Mamoru Hosoda: A fiú és a szörnyeteg

Ismerkedjenek az izlandi kultúrával! Nézzék meg Dagur Kári tavaly bemutatott színes, feliratos romantikus drámáját, a Fúsit!! Február 25-én (csütörtökön) 17 órakor kezdődik a vetítés a Rómer Házban (Győr, Teleki László u. 21.).S ha már ott vannak, tekintsék meg utána Mamoru Hosoda színes animációs filmjét is, mely A fiú és a szörnyeteg címet viseli. 

Jegyárak: normál: 900 Ft / diák, nyugdíjas: 700 Ft
Foglalás: ajlavmozi@gmail.com

Fúsi: A 43 éves Fúsi (Gunnar Jónsson) még mindig az anyjával él. A túlsúlyos, magányos férfit nap mint nap piszkálják emiatt munkahelyén, a helyi repülőtéren, ahol csomagkezelőként dolgozik. Esténként a fő szórakozása az, hogy heavy metal számokat kér a helyi rádió kívánságműsorában, vagy második világháborús csatákat játszik el miniatűr figurákkal. Barátja alig van, életét a napi rutinok teszik ki. Fúsi élete azonban megváltozik, amikor anyja udvarlója beíratja őt szülinapi ajándékként táncórákra. Itt ismerkedik meg a különc Sjöfnnel (Ilmur Kristjánsdóttir), aki szép lassan kicsalogatja a magányos férfit a csigaházából, Fúsinak pedig nem kell sok, hogy teljesen belehabarodjon a nőbe. Ám hamarosan kiderül, hogy Sjöfn a virgonc felszín alatt legalább annyira sebzett, mint Fúsi.

A fiú és a szörnyeteg: Egy fiatal fiú egyedül kóborol Tokió utcáin. Váratlanul egy különös lénnyel találkozik, egy medveszerű harcossal, aki egy párhuzamos világból érkezett, hogy tanítványt találjon magának. A fiú követi a mogorva szörnyeteget a fantasztikus világba, amelyből az érkezett, hogy hosszú évek munkájával a nyomdokaiba léphessen. Mamoru Hosoda legújabb filmje méltó a japán alkotó korábbi filmjeihez, melyek az elmúlt tíz évben rendre az Anilogue fesztiválon debütáltak. A fiú és a szörnyeteget hazájában már több mint hárommillióan látták.

2016.02.15