Térélmény festménykiállítás

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

Február 10-én (szerdán) 17.00 órakor Térélmény festménykiállítás nyílik a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ-ban (Vásárhelyi Pál u. 66). A kiállítást megnyitja Profi. Dr. Rechnitzer János egyetem tanár, köszöntőt mond Csizmadia István festőművész.

A Nemzeti Tehetség Program keretein belül lehetőség nyílt hazai Tudományos Diákköri Műhelyek támogatására. E célból hozták létre a győri Széchenyi István Egyetem építész és közgazdász hallgatói az Interdiszciplináris Diákköri Műhelyt. Az egyik legmodernebb kutatási eszközzel, a szemkamerával a kutatás célja, hogy választ adjon a marketing, az építészet és a művészet hármas kapcsolatának kutatási kérdéseire.
Az emberi ingerküszöb folyamatos kitolódása miatt, alig vesszük észre a bennünket érő hatásokat.
Mit árul el Vasarely, Kilar vagy éppen Martinszky János műalkotása különböző perspektívákból? És vajon mit lát egy kulturális attitűddel rendelkező személy és mit egy laikus? A szemmozgás vizsgálat különlegessége abban rejlik, hogy a módszertan komplexitása miatt a befolyásolhatóság minimális, ugyanakkor ezen a téren az eszköz használata kimondottan újszerű mérési eljárásnak mondható.
A kiállítás február 14. 18.00 óráig tekinthető meg.

2016.02.04