A padlás

Premier a Weöres Sándor Színházban

December 11-én (pénteken) 19 órakor a Weöres Sándor Színházban (Szombathely, Akacs M. u 7.) egy „félig mese félig musical” premierjére kerül sor. Presser Gábor-Sztevanivity Dusán-Horváth Péter nagy sikerű darabját, A padlás-t mutatja be a társulat. Rendező: Horgas Ádám.

Ezen a padláson „Ég és Föld között" minden megtörténhet, akár csak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuper intelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...
Presser Gábor és Sztevanovity Dusán 1986 nyarán írta meg „A padlás” című musicalt. 1988-ban a Vígszínházban mutatták be, az akkora már összeszokott alkotópárosként működő Presser és Sztevanovity „félig mese, félig musical” műfaji megjelölésű darabját. A mű, azóta az ország szinte valamennyi színházát bejárta. Presser Gábor szerint, „talán annak köszönhető a megtisztelő fogadtatás, hogy a mű egy családi, vagy közösségi darab, amely teljesen mentes a politikától és a történelemtől.

2015.12.01