Korcsolán Orsolya és Andrea Gottfried hangversenye Óváron


Szeptember 21-én (vasárnap) 19.15-kor Korcsolán Orsolya, Bécsben élő  világhírű hegedűművésznő  és Andrea Gottfried, milánói zongoraművész hangversenye lesz Mosonmagyaróváron, a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébániatemplomban (Szent László tér). A koncert a Kulturális Örökség Napjai (szeptember 20-21.) mosonmagyaróvári rendezvényeinek záróeseménye, melynek fővédnöke dr. Árvay István alpolgármester.

Korcsolán Orsolya a budapesti Zeneakadémia elvégzése után New York-ban, a világhírű Juilliard School-on szerezte meg mesterdiplomáját. Játszott New York-ban, Japánban, Izraelben, Németországban és Kuala Lumpurban. A koncerten közreműködik férje, Sugár Gergely, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze.

A fiatal olasz karmester és zongoraművész, Andrea Gottfried először Olaszországban, később Münchenben, majd a Tel Aviv-i Rubin Akadémián tanult, és már 15 éves korában elkezdte a karrierjét. Zeneszerzéssel is foglalkozik, valamint zenei darabok színpadra állításával, és a Zsidó Zenei Fesztivál is neki köszönheti, hogy viláhírű lett.

2014.09.19