Kézműves Szakmák harmóniája - 90 éves a rádiózás története

Bezerédj-kastély

December 1-én kedden, 16 órakor nyílik meg a Győri Ipartestület kiállítása Kézműves Szakmák harmóniája - 90 éves a rádiózás története címmel a Bezerédj-kastélyban (Győr, Győri út 90.). Köszöntőt mond: Szabó Jenő önkormányzati képviselő. Megnyitja: Hancz István a Győri Ipartestület elnöke. Háziasszony: Gasztonyi Péterné a Győri Ipartestület tisztségviselője. Látogatható december 8-ig a művelődési ház programjaihoz igazodva.

A kiállítást rendezi: Kápli Gergely üvegműves, a Győri Ipartestület Művészi Kézműves Szakosztályának elnöke, valamint Szemethy Róbert és Opra Vilmos rádió amatőrök. Közreműködnek a Marcal Néptáncegyüttes táncosai.

A kiállításra Győrből, Győr környékéről és a Dunántúl távolabbi tájairól érkeznek kézművesek, akik munkájuk során művészi megformálásban már nagy jártasságot szereztek, egyedi és igényes alkotásaikkal alternatívát kínálnak a tömegtermeléssel és a giccsel szemben. Különböző természetes anyagokkal dolgoznak, megjelennek üvegből, porcelánból, agyagból, fából, pauszból, szőttesből és egyéb anyagokból készült alkotások, melyeknek közös jellemzője a magas művészi színvonal, a gondos kivitelezés és a különlegesen szép esztétikai hatás.

További információ: 96/523-257

2015.11.30