Ezt láttam a nagyvilágban

Greguss László kiállítása

Október 7-én nyílt meg Greguss László Géza Ezt láttam a nagyvilágban (tájak és emberek) című kiállítása a Széchenyi István Egyetem Fotógalériájában, az „E” épület közösségi terében. Az ismert győri fotós, erdőmérnök tárlata november 5-ig látogatható.

Greguss László Géza Tatabányán született, gyermek- és ifjúkorát Budapesten töltötte, majd Erdőmérnöki diplomát szerzett Sopronban, az Erdészeti és Faipari Egyetemen. Ezután került Győrbe, és azóta is itt él. Kora gyermekkora óta érdekli és vonzza a természet – a szűkebb környezet és a tágabb nagyvilág. Ma is azon igyekszik, hogy mindig nyitott szemmel járjon a világban, és minél többet felfedezzen belőle.

A fényképezéssel már kiskorában megismerkedett, munka közben és utazásai során mindig magánál hordja a fényképezőgépét, és igyekszik rögzíteni az őt megragadó szépségeket, hangulatokat. Szakmájából eredően négy évtizede járja a Kisalföld erdőit, tájait, de az évek során sok helyre sikerült eljutnia a nagyvilágban is. Sokáig csak saját szórakoztatására készített képeket, azonban már egy évtizedet meghaladó ideje, többek unszolására, a nyilvánosság előtt is megjelenik fotóival: képei számos kiállításon, szakmai rendezvényeken, pályázatokon szerepeltek sikerrel, megjelentek szakmai kiadványokban, különböző újságokban, folyóiratokban, és megtalálhatók a világhálón.

Leginkább az erdész-vadász körökben vált ismertté, elsősorban természetfotóival, de a Széchenyi István Egyetemen rendezett, Ezt láttam a nagyvilágban (tájak és emberek)  elnevezésű kiállításával az ország-világ számos pontján készült, emlékezetes pillanatokat megragadó, ábrázoló képeivel engedi a nézőket a lencséje elé pillantani. Greguss László Géza tárlata november 5-ig látogatható.

Fotók: Vas Balázs


2015.10.21