Malancsin Fruzsina titkai az alkotásaiban

Kiállítás a Marcal Étteremben

Nem szakadt meg a hagyománnyá vált bemutatkozás a Marcal Étteremben. Immár másodszor adott helyet a „művészetpártoló” Egyházi család Malancsin Fruzsina fiatal festőművésznek, aki ezúttal Valóság és fantázia című kiállításával kedveskedik. A végtelenül sokrétű, színes alkotónő számos önálló megjelenése között biztosan meghatározó állomás lesz a 2015. szeptember 17-én nyílt tárlat, ahol régi ismerősök, barátok és szépszámú érdeklődő köszöntötte a festőegyéniséget.

Harcsás Judit újságíró a Győr Plusz Rádióban rendszeresen, sok-sok szeretettel mutatja be a „művészétterem” kiállításainak alkotóit. Nem lehet eléggé megköszönni neki, amit a győri és környéki amatőr művészeti élet megismeréséért, megszerettetéséért tett és tesz.

Malancsin Fruzsinának, életútjának is remek háziasszonyi szószólója volt Harcsás Judit, hisz régi barátság köti az alkotóhoz. Tőle is hallhattuk a már határozottan felnőtté érett művész, Fruzsina hogyan is áll festményeivel a valósághoz: „Hit, gyógyulás és új célok” fogalmazódnak meg alkotásaiban.

A szintén fiatal, derűs nővér, Malancsin Viktória a festmények művészi jelentőségét elemezte, örömöt, derűt hozott elénk. Fruzsina a titkait mára mind inkább megosztja a műveit egyre jobban megismerő közönségével; halkszavúsága is szinte eltűnt, amikor a kiállításmegnyitón közreműködő művészek színvonalas előadásokkal kedveskedtek a megjelenteknek.

Gősi Vali joggal sokak kedvenc költője. Ezúttal is verseiből válogatott, velük köszöntvén az alkotót, további bíztatást adva számára, hogyan haladjon méltón új céljai felé. Hogy emberséggel, szeretettel és méltósággal vegye kézbe az élet problémáit. S bár Fruzsina még fiatal, de a megélt művészi és emberi értékek mindenkit kortalanná tesznek.

Torkos József egy 1711-ből származó, régi magyar dalt adott elő a megjelenteknek. Valódi ritkaságszámba ment a balladai szépségű mű, jó volt hallani tőle Rákóczit, a magyar hazafiságot és az örök példát, az emberséget.

Sej Edit harmonikaművész és dr. Freier József előadóművész kisebb zenecsokorral lepték meg a közönséget. Frenetikus sikerüket igazolta a szűnni nem akaró taps, és a jelenlévők bekapcsolódása az éneklésbe. Dr. Freier József harmonikakísérettel előadott lírai dalai nagy sikert hoztak, Mamma című szerzeményével sokakat megríkatott, hiszen Fruzsina elért sikereiben végig vele volt a családja, sokat köszönhet nekik, és persze az édesanyjának. Ez a dal nekik, és róluk szólt!

 a kapcsolódó Youtube videó lejátszásaA kapcsolódó Youtube videó lejátszása. 

Ritkán tapasztalt jó hangulatú találkozóként zajlott a kiállításmegnyitó. Szép pillanat volt, mikor a szervezők, a barátok és az ismerősök köszöntötték Malancsin Fruzsinát. A művésznő pedig egyik csodás festményét adta át a művészetpártoló Marcal Étterem képviselőjének, Egyházi Dávidnak.

Reméljük, hogy továbbra is folytatódhat a még nem annyira ismert művészek bemutatkozása, és sokan felfedezik ennek a családias étteremnek a hangulatát. Köszönjük mindenkinek, hogy segítik ezeket a bemutatkozásokat! Az eseményeket megörökítő Gősi Ferencnek, hogy azokhoz is eljutnak ezek a pillanatok, akik nem tudnak eljönni a kiállítás helyszínére.

Malancsin Fruzsina őszi tárlata november 2-ig tekinthető meg a Marcal Étteremben.

Klein János


2015.09.23