A Vörös Hadsereg kórusa lép fel Győrben

Koncert az Audi Arénában

Szenzációs előadás érkezik szeptember 18-án, pénteken 19 órakor Győrbe, az Audi Arénába (Kiskút liget 4.): az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának énekkara, azaz a „Vörös Hadsereg Kórusa” és tánckara ad koncertet. Vendégként fellép Vásáry André, a jegyek 3.900-tól 13.900 forintig kaphatók.

Az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művészegyüttesét, akinek az Alexandrov mellett kizárólagos joga használni a „Vörös Hadsereg Kórusa” nevet, 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben. A jelenlegi direktor és karmester Viktor Eliseev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját. Azóta a társulat bejárta mindegyik kontinenst, több, mint 7000 koncertet adott 20 millió embernek. 1980-ban ők nyitották meg a moszkvai olimpiát, majd 2014-ben a Szocsi téli olimpiai játékokat, fogadta őket a Vatikánban II. János Pál Pápa, és együtt zenéltek számos nagy nemzetközi sztárral, köztük például Celine Dion-nal is.

Csodálatos hangzású férfikórus, remek szólóénekesek, kiváló zenészek és fantasztikusan virtuóz táncosok előadásában olyan általunk is jól ismert slágerek hangzanak fel, mint a Volgai hajósok dala, a Kalinka, a Moszkvai éjszakák, a Katyusa, a Partizán dal, de az orosz hangzás a repertoáron lévő nyugati zenei kultúrából átemelt daraboknak is jó tesz. Zenei palettájuk rendkívül széles skálán mozog, megtalálhatók benne az orosz tradicionális népdaloktól kezdve a templomi kórusokon át a népszerű operaslágerekig szinte minden.

A rendkívül nagy tudású, klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok előadásában orosz néptáncokat, katona- és tengerésztáncokat, a világhírű kozáktáncokat csodálhatja meg a közönség. A néző már a puszta látványtól is elszédül, a közismerten hatalmas ugrások, szédítő forgások, guggolós részletek szinte fittyet hánynak a fizikának, az emberi anatómiának és fiziológiának.

Jegyek kaphatók a PartyZoo Jegyirodában: Győr, Liezen-Mayer út 120.; telefon: +36/20/745-5512; e-mail: jegyirodagyor@gmail.com

2015.09.08