Nagyapám az első világháborúban

Csenár Imre előadása a megyei könyvtárban

Szeptember 2-án szerdán, 17 órakor a megyei könyvtár Központi Könyvtárának Klubjában (Herman O. u. 22., földszint) Csenár Imre, a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke, nyugdíjas mérnök és neves amatőrfilmes Nagyapám az első világháborúban címmel tart előadást. A programra a belépés díjtalan.

Csenár Imre a nagypapa levelezéséből próbálja szemléltetni az emberi hozzáállást a háborúhoz, ahol előadása inkább szól az emberek életéről, érzelmeiről, mint a háború eseményeiről. A nagypapa Nagycenken volt vendéglős, Sopronban töltötte a kötelező katonai szolgálatot, mikor behívták a gyalogezredhez, ahol aztán kerékpáros küldöncként szolgált. Pozsony, Déva vára, Galícia területe voltak az állomáshelyei, majd elvesztette az egységét, és belekerült a harcok középpontjába. Ezután idegösszeomlással egy évig otthon volt Nagycenken szabadságon, majd végül visszahívták, és Erdélybe helyezték.



A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2015.08.23