Széchenyi Vágta előfutamok Sopronban

Egész napos programok az Anger réten

Július 25-én, szombaton 12.30-19 óráig rendezik meg a Nemzeti Vágta előfutamát Sopronban, az Anger réten. Az egész napos programok között kutya- és lovasbemutatók, lovagi torna, kaszkadőrshow, huszár- és csikósbemutatók szerepelnek. A belépés díjtalan.

A Nemzeti Vágta előfutamára nemcsak Sopronból és környékéről, de Kónyról, Győrújfaluról, sőt, az ország másik végéből, az Alföldről is jelentkeztek lovasok. A vágta résztvevői ismét az Anger réten szállnak nyeregbe a győzelemért.

Tavaly jelesre vizsgázott az Anger réti sporttelep melletti pálya, a város jóvoltából egy biztonságos, tökéletes minőségű terepet sikerült kialakítani a versenyzők számára – mondta el Tóth Szilárd, a Széchenyi Vágta szakmai felügyeletét ellátó Rodeo Sport Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy idén 10-12 lovasra számítanak. – Ismerve a versenyzői szokásokat, biztos vagyok abban, hogy az utolsó pillanatban is lesznek jelentkezők az előfutamra. A nevezési határidő július 23.

Az előfutamokat délután 1 órától tartják, melyek legjobbjai a 18.15-kor kezdődő döntőben indulnak a győzelemért és a szeptember 18-tól 20-ig tartó Nemzeti Vágtán való részvételért. A 380 m hosszú pályán két és fél kört tesznek meg a versenyzők. A pálya szélessége miatt egy futamban három lovas indulhat.

Sopronban most először a 10 és 16 év közötti korosztálynak szóló, Kishuszár Vágta előfutamára is várják a jelentkezéseket. Az elődöntő első helyezettje továbbjut a budapesti versenyre, melyet a Nemzeti Vágta részeként, szintén a Hősök terén rendeznek meg.

A futamok között látványos lovas programok szórakoztatják a látogatókat: egyebek mellett agárbemutató, lovagi torna, lovas kaszkadőrök, csikósok és huszárok bemutatója, valamint Hamza Viki lovas műsora nyújt tartalmas kikapcsolódást.

Részletes információ, versenykiírás és a nevezési lap elérhetősége a www.prokultura.hu oldalon található.

2015.07.18