1 koncert + 1 kiállítás

Gróf Batthyány Gyula tárlata és az Urbán Orsi Group koncertje

Július 11-én 18 órától a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum főépületében, az Esterházy-palotában Grászli Bernadett, a múzeum igazgatója által tartott tárlatvezetés során nézhették meg a gróf Batthyány Gyula képeiből rendezett különleges tárlatot az eseményre jegyet váltott szerencsés vendégek.

Az igazgatónő ezúttal is rengeteg érdekes ismeretet osztott meg hallgatóival a magyarság történetében jelentős szerepet játszó Batthyány nemzedékről, az ártatlanul bebörtönzött és egészen a rendszerváltásig méltatlanul elhallgatott, hatalmas életművet létrehozott Batthyány Gyula festőművészről, a képek keletkezési körülményeiről, valamint az azokon szereplő hírességekről.

A tárlatvezetést követően, 19 órától a nagyteremben az Urbán Orsi Group koncertjét élvezhették a vendégek különleges múzeumi környezetben. A kiváló jazz énekesnő most sem okozott csalódást a műfaj kedvelőinek.

A múzeum meghívásának eleget téve, fotóimmal ezúttal a kiállítás hangulatát szerettem volna tolmácsolni azok számára, akik még nem élvezhették a helyszínen ezt a méltán országos jelentőségű képzőművészeti eseményt.

Molnár György művészetbarát,
a Győri Fotóklub Egyesület, valamint a GYAK tagja

2015.07.16