Fotópiknik 2015


Július második vasárnapján ismét megjelentek a Radó-sziget árnyékot adó fái alatt és között kifeszített madzagokon himbálózó, gazdáik büszkeségeit hordozó fotók, azaz most volt a Győri Fotóklub Egyesület által rendezett, mindig rengeteg érdeklődőt felvonultató, immár 14. Fotópiknik.

Liziczai Miklós, a klub elnöke most is összeterelte a társaságot közös fotóra, aztán mindenki elmerülhetett a szemnek és – természetesen – a szájnak ugyancsak élvezeteket kínáló délelőtti piknik hangulatában. Legtöbben madzagokra akasztották fel képeiket, mások komoly állványokat cipeltek és állítottak fel büszkeségeik bemutatására, de volt, aki műanyag fóliára, a földre terítette képeit.

Többen csodálatos digitális fotómasinájukat tették közszemlére, mások a ma már értékes régiségnek számító analóg gépeiket csodáló közönséggel voltak körülvéve. Volt, aki jóféle itókával, üdítővel, pogácsával, az asszonka által előállított finom sütivel (is) csalogatta közelebb a látogatókat, barátokat. Legtöbben feleségüket, társukat hozták, mások édesanyjukat, sőt nagyszüleiket is, hogy velük együtt élvezzék a szinte tavasziasan enyhe (végre!) levegőt.

Rendezvényünket férjével együtt meglátogatta a Pápán élő, AFIAP diplomás Hokker Edit fotóművész, aki a közelmúltban fotóklub egyesületünk vendége volt. (Burián Gyurka értékes közreműködésével meg is ajándékozhattam magam egy vele készült közös fotóval).

Számomra legemlékezetesebbek a Pannonhalmi Apátság fölött vörösen felkelő hatalmas Holdat és távoli égbolt fantasztikus alakzatait megörökítő fotókat felvonultató győrújbaráti fotóstársunk, Horváth Attila Róbert képei voltak.

Egyszóval, akik odalátogattunk, jót piknikeztünk.

Mellyhöz hasolló lyókat kívánok!
(Göre Gábor bíró úr kedvenc kifejezéseinek egyikével élve.)

Molnár György
a Győri Fotóklub Egyesület, valamint a GYAK tagja

Fotók: Molnár György,
Liziczai Miklós (04)
Bognár Imre (28),
Burián György (20, 29, 31, 32) 


2015.07.14