Mintegy száz programmal várja a látogatókat a Hatvani nyár

MTI

Június 27. szombattól augusztus végéig mintegy száz programmal várja az érdeklődőket a térség egyik legjelentősebb rendezvénysorozatának számító Hatvani nyár – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a rendezvény fővédnöke szerdán Hatvanban, a programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

Közlése szerint az idei fesztivál – a hagyományos produkciók mellett – új programelemeket is tartalmaz, így minden korosztály találhat számára vonzó rendezvényt. A Hatvani nyár olyan kulturális, zenei és sportrendezvény, amely 70-100 kilométeres körzetből vonzza az embereket – hangsúlyozta Szabó Zsolt, aki a térség országgyűlési képviselője is egyben, hozzátéve, hogy a fesztivál rendezvényeit évente mintegy 35-40 ezer látogató keresi fel.

Horváth Richárd, Hatvan polgármestere a programok sorából kiemelte a Hatvani vágtát, amelyet idén harmadik alkalommal rendez meg a város. A június 27-i egész napos eseményen lesz egyebek mellett kishuszár futam és fogathajtó verseny is. A vágtán a várost a tavalyi győztes Szentes Barbara képviseli. Július 22. és 26. között a Ladánybene 27 Reggae Camp-en a műfaj neves hazai és külföldi előadói lépnek fel. Az idén harminc éves Ladánybene 27-en kívül itt lesz Junior Kelly, az Irie Maffia és az Ocho Macho is.    Augusztus 7. és 9. között tartják a Retro Strandfesztivált és a Roncsderbyt. Lesz strand szépe választás, strandfoci kupa, valamint „vízparti twistparti” is. Július 18-án veterán autók érkeznek a városba, a repülés világnapján, augusztus 19-én pedig Hatvanba látogat Bessenyei Péter műrepülő.

Augusztus 20-án már tíz órakor megkezdődnek az ünnepi programok. Délután a Bazi Nagy Hatvani Lagzin fellép mások mellett Kis Grofó, az estet Boban Markovic és zenekarának koncertje, illetve tűzijáték zárja. Az említetteken túl egész nyáron át tartó programokkal várja a vendégeket a Jam Garden, ahol fellép Ganxta Zolee és a Kartel, valamint a Bëlga is, továbbá újra látogatható lesz a kertmozi.

Forrás: MTI

2015.06.27