Nameless csoport: Semmi

Diákszínjátszó előadás a Bezerédj-kastélyban

Június 5-én, pénteken 17 órakor a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban (Győri út 90.) a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola (KIMI) győri színjáték tagozatának és a Kazinczy Ferenc Gimnázium közös Nameless csoportjának Semmi című diákszínjátszó előadását láthatják az érdeklődők.

„Semminek sincs értelme, ezt már régóta tudom” – jelenti ki egy nap Pierre Anthon. Az osztálytársai hitetlenkedve fogadják állítását, hiszen nem létezik, hogy az életnek nincs értelme. A fiatalok, hogy bebizonyítsák igazukat, összegyűjtik a számukra fontos értékeket, és ezáltal létrejön a Fontos Dolgok Halma.
A történet azt a kérdést veti fel, ami az embereket mindig is foglalkoztatta: mi is valójában az élet értelme? Az emberi természet nem képes elfogadni azt a feltevést, hogy talán egyáltalán nincs, s a kamaszok sem tudnak ezzel megbirkózni. „Az életnek kell, hogy legyen értelme!” Az igazuk bebizonyításához pedig bármilyen eszközhöz hajlandóak folyamodni.

A Janne Teller által írt regény mély gondolatait remekül dolgozza fel a KIMIs Nameless csoport Bauer Ildikó vezetésével, amelynek a XXVI. Nyugat-Dunántúli Diákszínjátszó Találkozón bemutatott előadásáról Simon Anna írt szemléletes beszámolót.

Fotó: Már Bálint

2015.05.28