X. Ladikos Fesztivál

Mecsér, Duna-part

Június 6-án (szombaton) egész napos sokadalom lesz a mecséri Duna-parton. Immár tizedik alkalommal rendezik meg a helybéliek a Kárpát-medence népzenei, táncos és szokáshagyományainak bemutatását célzó Ladikos Fesztivált.

A jó hangulatról gondoskodik a felvidéki Parapács együttes Agócs Gergely mesterükkel – a felszállott a páva tavalyi győztes zenekara - a kolozsvári Harmadik Zenekar, a Düvő Kubinyi Júliával, az Üsztürü zenekar, Varga István Kiscsipás és Berki Árus Béla Kalotaszegről, a Magyarpalatkai Banda Mezőségröl, a Gázsa Zenekar, az Eszterlánc az ugyancsak erdélyi, mezőségi buzai és melegföldvári énekesekkel, az andok folkzenéjét játszó Los Andinos együttes.

A fesztivál nagyszabású sikeréhez hozzájárul még Szalóki Ági és Zenekara, Ferenczi György és a Rackajam, az ETNOFON Zenei Társulás valamint a Söndörgő. De, mint minden évben, teret kapnak a mecséri óvodások és iskolások, a lébényi Liszt Ferenc Népdalkör is.

Az egész napos rendezvény jó hangulatáról a zenekarok mellett számos tánccsoport - Cserók, Délibáb, Jászság Népi Együttes, Napraforgók - gondoskodik. A látogatókat a Koccintó Galéria és Folk Udvar, kirakodóvásár, gasztro-pontok, bor-és pálinka bemutatók várják. Fellép, mint évek óta mindig Boka Gábor a Ladikos Fesztiválra verbúválódó Mecséri Színitársulatával. A rendezvény a Mosoni-Duna partján kap helyet, ahol az újonnan elkészült védművet egy természetes amfiteátrumként felhasználva.

2015.05.26