1374

Csárdáskirálynő: fergeteges siker

Felállva ünnepelték a nézők a soproni premiert

Felállva tapsolt a közönség egy része a Csárdáskirálynő című nagyoperett premierjén a Soproni Petőfi Színházban. Hatalmas ováció köszöntötte a teátrumba visszatérő Mikó Istvánt, s hosszú percekig ünnepelték a többi főszereplőt: Kalocsai Zsuzsát, Füredi Nikolettet, Szolnoki Tibort, Sövegjártó Áront, Savanyu Gergelyt és Simon Andreát, akiket alig akartak leengedni a színpadról.

Zsúfolásig megtelt a Soproni Petőfi Színház a Csárdáskirálynő premierjére. Hatalmas várakozás előzte meg a Halasi Imre által színpadra állított előadást, hiszen jó ideje nem volt operettbemutató a teátrumban.

A közönség régi kedvencei közül újra színpadon láthatta Mikó Istvánt, aki az intézmény igazgatója is volt, valamint Sövegjártó Áront. Ő kilenc évig játszott szülővárosában, Sopronban. A műfaj népszerű sztárjai közül Kalocsai Zsuzsa, Szolnoki Tibor és Füredi Nikolett erősítette a csapatot. Mindegyikük nagy örömmel vállalta, hogy a színházban szerepeljen. A társulat kedvelt tagjai közül Savanyu Gergely és Simon Andrea főszereplőként léptek a nézők elé, akik vastapssal jutalmazták teljesítményüket.

A Csárdáskirálynő a soproni színház idei évadának egyik legnagyobb vállalkozása, nyolcvan fős stáb dolgozott azért, hogy Kálmán Imre örökzöld műve azon a színvonalon kerüljön színpadra, ahogy azt az alkotók megálmodták. Menczel Róbert díszlete, Laczó Henriette jelmezvilága, a Sopron Balett tagjainak szereplése Demcsák Ottó koreográfiájával, Oberfrank Péter karmester, zenei vezető és a 22 tagú zenekar, valamint az összes szereplő együttes munkája mind azt eredményezte: hogy igazi operettsiker születhetett meg a soproni színházban, melyet sokáig emlegetnek a nézők. Az előadást megtekintette Esterházy Svetlana hercegasszony és herceg Esterházy Antal is, akik nagy elismeréssel szóltak a produkcióról.

A premier után Pataki András, a színház igazgatója és Halasi Imre köszönte meg a népes csapatnak a rendkívül magas színvonalú munkáját. A jó hangulatú fogadás keretében a stáb Bolla Dániel táncos édesanyja által erre az alkalomra készített Csárdáskirálynő tortával is ünnepelt, hiszen 100 éve mutatták be először Kálmán Imre művét Bécsben.

Varga Róbert
Soproni Petőfi Színház

2015.05.18
21