Gúnárvárosból Egyetemi város

Séta Révfaluban

Május 17-én (vasárnap) 15 órakor Vaskakas Díszkúttól indul a Révfalut felfedező városnéző séta. Révfalu nemcsak Győr kertvárosa, de a Szigetköz kapuja is. A belvárostól a Mosoni-Duna választja el, de ma már három híd is összeköti a nagyvárossal.

Révfaluban, az egykori Gúnárvárosban Duna parti séta, érdekes, régi, szájról-szájra terjedő történetek, különleges épületek, virágos kertek, szebbnél-szebb, emlékművekkel díszített parkok, és nem utolsó sorban a XXI. század egyeteme várja az érdeklődőket.
A séta során többek között megtekinthetik a Kálóczy téren a XVIII. században épült Szentháromság templomot, a Rónay Jácint utcában a Tulipános Iskolát, az Ady Endre utca sarkán az egykori Csermák-házat. Közben történeteket hallhatnak a II. világháborúban bombatalálatot ért Dózsa rakpart egykori házairól, az 1954-es árvíz sújtotta utcákról. Végül sétálhatnak a Széchenyi Egyetem modern épületei között, hogy ne csak a múltat idézzék meg, de ismerjék meg a városrész jövőjét is.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: idegenvezetes.gyor@gmail.com. Részvételi díj: 2.000,- Ft/fő; klubár, diák, nyugdíjas: 1.500,- Ft!fő

A program időtartama 2 óra.

2015.05.07