Az ezerarcú Kárpát-medence

Győri siker az ópusztaszeri fotópályázaton

Sikerrel szerepeltek a győri székhelyű Kontraszt Fotográfiai Társaság alkotói, Prauda Miklós AFIAP (Dabas) és Szabó Béla EFIAP (Öttevény) Az ezerarcú Kárpát-medence című fotópályázaton: a három kategóriában (Ember és környezet, Földtudományi érték, Tájképi érték) meghirdetett pályázatra beküldött mindegyik képük kiállításra került.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Magyar Földtani Védegylet Egyesület közös fotópályázatának célja a Kárpát-medence sokoldalú természeti és kulturális értékeinek bemutatása és népszerűsítése volt. Az április 5-én, húsvét vasárnap megnyílt, Az ezerarcú Kárpát-medence című tárlat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Puszta Háza kiállítóhelyén a nyár közepéig, június 5-ig lesz látogatható.

A pályázatra az öt hónapos nevezési időszak alatt (2014. november – 2015. március) 53 alkotó 138 felvétellel nevezett, melyek közül a díjazottak, valamint a zsűri (Dr. Molnár Gyula biológus, természetfotós; Richard Toy, a The Royal Photographic Society fotósa; Veres Zsolt geográfus, az MFV titkára; Göblyös Dávid biológus, az ÓNTE Puszta Háza vezetője) által legszínvonalasabbnak ítélt képek kerültek kinyomtatásra. A ki nem nyomtatott fotók diavetítés formájában tekinthetők meg a kiállítás teljes időtartama alatt.

A tervek szerint a szervezők egy irodalmi pályázatot hirdetnek a kiállítási képekhez, s az így született irodalmi alkotásokból és a képekből egy kötet megjelentetését tervezik.

Fotók: Szabó Béla (1. Alternatív energia; 2. Ősz a Kárpátokban; 3. Római fürdő) és Prauda Miklós (4. A Brigád; 5. Aggtelek; 6. Szellőhágó)

 

Forrás: www.opusztaszer.hu


2015.04.10