A három félnótás

FILO-Filmklub

Április 18-án (szombaton) 16.00 órakor A három félnótás című filmet vetítik a FILO-Pontban (Kálóczy tér 15.) a FILO-Filmklub sorozat következő részeként. A filmnézést - melynek időtartama 170 perc - beszélgetés követi Nyári Erzsébet vezetésével. Belépődíj: 600 Ft, kedvezménnyel: 500 Ft.

Ebben a szívet melengető, szórakoztató, ugyanakkor komoly kérdéseket is felvető road-movie-ban három indiai mérnökhallgató sorsát követhetjük nyomon. Fahran természetfotós akar lenni, amihez van is tehetsége, ám a család nyomására mégis mérnöknek tanul. A szegény családból származó Rádzsú minden vágya, hogy mérnök legyen, ám túlzottan fél a bukástól és annak minden következményétől. A gondolkodó és együttérző Ráncsót a tanulás szeretete hajtja, imád mindenféle gépezetet. Alapelve: „Ne hajszold a sikert, törekedj a tökéletességre, és akkor majd a siker hajszol téged!” Ráncsó bátorsága és pozitív világlátása magával ragadja a másik két ifjút, és elválaszthatatlan barátokká válnak.
De vajon érvényesülhet-e ez az idealista szemlélet a hétköznapok kőkemény versenyében, ahol mindenki előrejutni és túlélni akar? Követheti-e az ember az álmait, vagy csak az anyagi biztonságra kell törekednie? Túléli-e a barátság a nehézségeket, az idő- és térbeli távolságot?

2015.04.08