Kaleidoszkóp

Magyarósi Péter fotókiállítása

Március 11-én nyílt meg Magyarósi Péter fotóművész Kaleidoszkóp című kiállítása a győri Marcal Étteremben. A tárlatot Dániel István Aranydiplomás fotóművész, a Győri Fotóklub Egyesület tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, a tárlat április 7-ig látogatható az étterem nyitvatartási idejében.

Magyarósi Péter 1992-ben nyert felvételt a Győri Fotóklub Egyesület tagjai közé, folyamatosan képezte magát, aktívan részt vett a fotográfiai közéletben, rangos fotópályázatokon mérette meg alkotásait. Mindezek nyomán kapta meg a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségétől (MAFOSZ) az EMAFOSZ fotóművész címet. Két – egymással is összekapcsolható – kiemelt témára szakosodott: tájak, városok, országok, valamint lakóik szerepelnek vetített képein és kiállításain, illetve a (sokszor megfoghatatlan) női szépség és lélek.

Eddigi félszáz önálló kiállítása közül nagyjából a felének lányokkal és a női szépséggel kapcsolatos témája gyönyörködtette el a látogatókat. A „másik fél” tárlatai egzotikus utakon szerzett élményeit, képanyagát mutatta be Európa, Ázsia, Afrika és Dél-Amerika országaiból, emellett pedig több kiállítása is foglalkozott már Magyarország természeti tájaival, szépségével, állatvilágával. Négy évvel ezelőtt varázsolta el a győri állatkert világa, rendszeresen és lelkesen fotóz minden állatokkal kapcsolatos eseményt (állat altatások, új állatok érkezése, kölykök születése, különféle programok), ahol kiemelt kedvencei a ragadozók.

A Kaleidoszkóp című kiállítás képanyagának középpontjában ismét gyönyörű lányok állnak, de Magyarósi Péter látásmódja a „puszta” szépségen túl mindig összetettebb kompozícióba önti a testeket, vonalakat, „anyagokat”. Irányítása és szakmai tudása mellett a fiatal lányok szívesen próbálják ki magukat egy-egy fotósorozat erejéig, hiszen alkotásai nemcsak sokoldalúak és változatosak, de – ahogyan a képeken látszik – izgalmasak is.

Fotók: Csendes Richárd


2015.03.16