Zene, New York, szerelem

Premier Sopronban

Február 28-án (szombaton) 19 órakor a Soproni Petőfi Színház (Sopron, Petőfi tér 1.) társulata bemutatja Neil SimonMarvin HamlischCarol Bayer Sager musicaljét. Főszereplők: Vernon Gersch – Feke Pál, Sonia Walsk – Vágó Bernadett.

Neil Simon a világ talán leggyakrabban játszott színpadi szerzője. Marvin Hamlisch pedig az a fajta zeneszerző, aki elvarázsol, megindít, a lelkekig hatol. Ők ketten írták nekünk – jókedvükben – a Zene, New York, Szerelem című romantikus musicalt. Tehát sokat fognak nevetni? Igen. Vagy inkább sírni? Azt is. Mindenképpen!
A cím mindent elárul. A darab New Yorkban játszódik, és két művész, Vernon és Sonia szerelméről szól. Vernon befutott zeneszerző, Sonia pályája elején tartó szövegíró. Lehet-e együtt dolgozni és együtt élni? Lehet-e együtt élni s nem együtt dolgozni? Lehet-e együtt dolgozni és nem együtt élni? Egyik sem tűnik jó lehetőségnek. De akkor mi a megoldás? Úgy száguldunk végig az előadáson, hogy közben mindenki végiggondolja az életét, s mindenki magára ismer egy kicsit. Aztán egy jót nevet rajta. A látványos musicalben közreműködnek a szakma legkiválóbb zenészei.

2015.02.18