Gyűjtés a súlyosan mozgássérültek számára

A Praktikerben

Gyűjtés indult a Súlyosan Mozgássérültek Bethesda Alapítvány számára a Praktikerekben. Újrahasznosított hulladékból készítenek gyújtóst fogyatékkal élők, s a munkahelyek megőrzése és a környezettudatos gondolkodás jegyében a Praktiker kizárólagos forgalmazást vállalt országszerte, valamint begyűjtést is indított az alapanyagokért. 

A Súlyosan Mozgássérültek Bethesda Alapítványa a közelmúltban támogatói segítséggel tudott megvásárolni egy svájci licenszet, amely kályha, kandalló, grill vagy tábortűz begyújtásához használható gyújtós előállításához biztosít gyártástechnológiát, illetve célszerszámokat. Jelenleg az Őrbottyánban és Csömörön zajló termelés során fogyatékkal élők számára nyílik társadalmilag hasznos munkalehetőség közönséges háztartási hulladékok újrafelhasználásával. A „K-LUMET (GYÚJTÓS)”, - mely az idei évben elnyerte az Ozon zöld-dijat - úgy készül, hogy a WC-papír gurigát vékonyra hasított fahulladékkal töltik ki, közepére kanócot helyeznek, és az így kialakított hengert gyertya maradékokból összeolvasztott parafinnal itatják át. A végterméket kizárólag a Praktiker áruházakban forgalmazzák Magyarországon országszerte, a befolyó összegből az alapítvány is részesül.

Az újrahasznosítható hulladékgyűjtése december közepén kezdődött, és folyamatosan zajlik. A lakosság a Praktiker áruházakban a „K-LUMET (GYÚJTÓS)” installációk mellett elhelyezett gyűjtőkosárban tudja elhelyezni a papírgurigákat és a gyertyacsonkokat a nyitva tartási időn belül. A vásárlók az adventi és karácsonyi időszak végével élhetnek is a gyűjtőakció lehetőségével, a megmaradt gyertyacsonkokat várják az áruház kihelyezett helyein, a Praktiker vállalja, hogy az összegyűlt anyagokat eljuttatja a Bethesda Alapítvány részére, akik újabb és újabb terméket tudnak készíteni. Az együttműködés eredményeképpen a vásárlók a hulladék újrahasznosításával megkímélhetik környezetüket, s közvetve munkalehetőséget biztosíthatnak a fogyatékkal élők számára.

Az Alapítvány és a Praktiker közös célja, hogy felhívja a lakóközösségek, oktatási, kulturális és egészségügyi intézmények, illetve cégek, vállalatok figyelmét a környezetvédelem és a fogyatékkal élők munkalehetőségeinek fontosságára a gyűjtőakció által

2014.12.23