Barlangfeltárások az Olasz Alpok mélyén

Szabó Lénárd barlangkutató előadása a megyei könyvtárban

Január 15-én (csütörtökön) 17 órakor Barlangfeltárások az Olasz Alpok mélyén címmel Szabó Lénárd barlangkutató tart előadást a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér (Herman Ottó u. 22.) földszinti klubjában, s ezzel az alapítvány ismeretterjesztő tevékenységét reprezentálja.

Szabó Lénárd barlangkutató, földrajz tanár, a Szegedi Tudományegyetem PHD hallgatója. Kutatási területe a barlangképződés magashegységi körülmények között. A Gortani Expedíciók kezdete óta lelkes részt vevője és kulcsfigurája a Canin fennsíki kutatásoknak.

Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány hiánypótló, elsődleges feladatának tekinti az expedíciós kutatás társadalmi beágyazódásának elősegítését, a hazai expedíciós kultúra egykori fényének helyreállítását, a kutatók támogatását. A célok elérése érdekében alapítványunk ismeretterjesztő, tehetségkutató tevékenységet végez, szakmai támogatást nyújt az induló, vagy már eredményeket elért expedícióknak, de saját kutatatást is folytat, mely mintaként szolgálhat más expedíciók hatékony lebonyolításához. 

További információ: http://www.expedicio.eu/

2015.01.05