Újévköszöntő koncert

A mosonmagyaróvári Flesch Központban

Január 4-én, vasárnap 19 órakor a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban (Erkel F. u. 14.) Újévköszöntő koncertre kerül sor. Fellépnek Latin Varázzsal Szűcs Antal Gábor és Gál Péter, a Pax Humana Együttes, a Pink Floyd Tribute Zenekar és a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes Sattler-díjas tagjai.

Másfél évtizede annak, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került az Újévköszöntő koncert, mely első a kulturális események sorának Mosonmagyaróváron. Mint minden évben, így 2015-ben is az első vasárnap (január 4.) várják a Flesch Károly Kulturális Központba azokat, kik a komolyzenét könnyedén, a könnyűzenét komolyan kedvelik.

Az idei év fellépői lesznek a 2014. év Sattler-díjjal jutalmazott triója, akik a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes tagjai. Vezetőjükkel, Varga Bencével számos hazai és nemzetközi sikernek örvendtek idén. A város elismert és kiváló zenészei egy évtizeddel ezelőtt nagy sikerű koncertet rendeztek, amelyen a Pink Floyd együttes koncertjeinek hangulatát varázsolták Mosonmagyaróvárra. A régi tagok újabb társakkal kiegészülve a jövő évben újabb nagykoncertre készülnek. Az „On The Wall” Pink Floyd Tribute Band bemutatkozó, beharangozó fellépésre érkezik a koncertre, különleges hang és fénytechnikával segítve a kiváló zenét. Pedagógusok, zenét szerető és művelő lelkes emberek Pax Humana néven alakítottak együttest az elmúlt években Dunaszigeten. Rendszeresen jönnek össze örömzenélésre, közreműködnek szentmiséken, szerepeltek nagy sikerrel múzeumi eseményen.

Az eddigi évek szokásához híven az idei koncertre is érkezik sztárvendég: Szűcs Antal Gábor, aki legyen szó latin zenéről, kemény rockról, profiként otthon érzi magát minden stílusban. Gál Péter a csapat „látványembere” – sokak szerint az „ördög hegedűse”, pályáját komolyzenészként kezdte. Produkciójuk, a Latin varázs nevében viseli a stílust. Saját szerzemények mellett elhangzik a Skorpió nagy slágere az Így szól hozzám a dédapám és az Eagles Hotel California-ja is.


További információ a koncertről a Flesch Központ honlapján található.

2014.12.23