Rómer Filmklub

Novemberi csemegék

romer_haz2018

A friss filmek mellett régebbi, mára ikonikussá vált alkotásokat is láthatnak ebben a hónapban a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.). Jegyek elővételben itt és online a tixa.hu-n vásárolhatók. Lépjenek időben, mert az érdeklődés nagy!

2018.november 11. (vasárnap) 18 óra
Nyitva. Rendező: Nagypál Orsi. Magyar romantikus komédia. A vetítési idő 96 perc. A film megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott.
A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni (Radnay Csilla) és Bálint (Kovács Lehel) történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

2018.november 11. (vasárnap) 20 óra
A tanú. Rendező: Bacsó Péter. Digitálisan felújított magyar filmszatíra. A vetítési idő 103 perc. 1969. Megtekintése 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék...
Bacsó Péter filmszatíráját tíz évig dobozban pihentették bemutatása előtt. A film Cannes-ban az Ökumenikus zsűri díját nyerte el.

 

2018. november 15. (csütörtök) 17.30
Macskafogó. Rendező: Ternovszky Béla. Magyar-kanadai-NSZK animációs film. A vetítés ideje 96 perc. 1986. Hat éven aluliaknak nem ajánlott.
Rövid időre visszatér a mozikba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó! Ternovszky Béla rendező és Nepp József író minden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

2018. november 15. (csütörtök) 19.30
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) Rendező: Schwechtje Mihály. Magyar dráma. Vetítési idő 96 perc.
Maszato, a fiatal japán ramenséf apja halála után egy régi levelekkel és emléktárgyakkal teli bőröndöt talál. A rejtélyes csomag anyjáé volt, aki Szingapúrból költözött Japánba, és fiatalon, még Maszato gyerekkorában meghalt. A levelek közül előbukkan egy feljegyzésekkel teli piros jegyzetfüzet is. A lapjain talált feljegyzések olvastán Maszato eldönti: Szingapúrba utazik, hogy felkutassa családjának gyökereit, és megtudja, milyen titkokat hagytak maguk mögött a szülei. A hatalmas város színes forgatagában különleges receptekre, régi és felkavaró családi történetekre és elfeledettnek hitt titkokra bukkan.

2018. november.18. (vasárnap) 16 óra - A VETÍTÉS INGYENES!
Love and lemons - Az igaz szerelem receptje. Rendezte: Teresa Fabik. Svéd romantikus vígjáték. A vetítés ideje 99 perc.
Egy romantikus vígjáték, szerelemről, barátságról és bátorságról. Agnes kitűnő séf, imádja a munkáját, boldog párkapcsolatban él, és van egy barátja, akire mindig számíthat. Minden csodásan alakul az életében, azonban hirtelen minden megváltozik. …

2018. november 18. (vasárnap) 18 óra és 20 óra
Ruben Brandt a gyűjtő. Rendező: Milorad Kristić. Magyar animációs akciófilm. Vetítési idő 96 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thrillerből. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen....

2018.november 20. (kedd) 17 óra
Könyvesbolt a tengerparton. Rendező: Isabel Coixet. Angol játékfilm. Vetítési idő 113 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Anglia, 1959. A különös nő, Florence könyvesboltot akar nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Florence azonban nem várt szövetségre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban …

2018. november 20. (kedd) 19.30
A hely. Rendező: Paulo Genovese. Feliratos olasz játékfilm. Vetítési idő 105 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott.
Egy titokzatos név nélküli férfi "A HELY" nevű kávézóban fogadja ügyfeleit. A hozzá fordulók különböző problémákkal keresik fel, mindegyikük vágyik valami olyanra, amit az életében saját erőből nem tud elérni. A férfi azt ígéri ügyfeleinek, hogy teljesülni fognak a vágyaik, ha ők cserébe elvégzik azokat a meghökkentő és váratlan feladatokat, amelyeket ő bíz rájuk…

2018. november 22. (csütörtök) 17.30
A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt. Rendező: Ken Scott. Francia-amerikai-belga-szingapúri-indiai, vígjáték. Vetítési idő 92 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki. Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány, Marie, akibe azonmód szerelmes lesz...

2018. november 22. (csütörtök) 19.30
Cinema Paradiso. Rendező: Giuseppe Tornatore. Olasz-francia romantikus dráma. Vetítési idő 123 perc. Megtekintése 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Giuseppe Tornatore legendás alkotása, a film készültének 30. évfordulóján, digitálisan felújítva látható a Rómer Házban!
A kis Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A Cinema Paradiso az otthona, itt tölti az időt legszívesebben. A vetítőterem és a gépház serdülőkorának legfontosabb helyszínei, ahol meghatározó élményekben van része. A folyton ott tüsténkedő fiú különös barátságot köt a mozigépésszel, Alfredóval, aki tanácsokkal látja el a szerelemről, és az élet nagy dolgairól. Salvatore a Cinema Paradisóban segít a mozigépésznek egészen addig a napig, amikor a mozit tűzvész pusztítja el…

2018.11.05