Last Minute Kertmozi

A Rómer Házban

nyar_romer_kertmozi

Augusztus végével befejeződnek a vetítések a Rómer Ház (Győr, Teleki S. u. 21.) kertmozijában. Használják ki az alkalmat, zárják két igazi nyári filmcsemegével a szabadtéri mozizást! A Balaton Method megtekintése díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben!

2018. 08. 28. (kedd) 20.30
Balaton Method. Magyar zenés film. Rendező: Szimler Bálint. A vetítési idő 85 perc. A film megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott.
A Balaton Methodban 17 magyar zenekar - köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii & Poolek, az Elefánt, a Bin-Jip, a Subscribe -, valamint több száz további zenei közreműködő fogott össze, hogy elkészüljön Szimler Bálinték Kodály Method-videóinak egész estés lezárása. Két zenekar - a Punnany Massif és Akkezdet Phiai - ráadásul külön a Balaton Method számára egy-egy új dallal rukkolt elő. A Balaton Method az első magyar film, amely közösségi finanszírozással készült.

2018. 08. 30. 20.30 – Kertmozi záró
Nyár. Orosz-francia zenés film eredeti nyelven. Rendező: Kirill Szerebrennyikov. A vetítési idő 126 perc. A film megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott.
Egy nyár története, gitár, csajok, cigarettafüst, pia, valamint a rock, new wave és post-punk bűvöletében. A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom.

2018.08.07