Élményt adni segítő szívvel

Győri egyházmegyés gyerekek a zánkai Erzsébet-táborban

gyori-egyhazmegyes-gyerekek-a-zankai-taborban-01

Ahogy a korábbi években is, a Katolikus Karitász idén is segítséget nyújtott rászorulóinak: a szervezet ismét jelentkezett az Erzsébet-táborokba, így mintegy 300 gyermek nyaralhatott a kormányzati táboroztatási program keretében Zánkán, az egykori úttörőtáborban. A gondos kezekben tartott helyszínre a Győri Egyházmegyéből is érkezett 30 nehéz sorsú gyermek, akik kísérőikkel együtt színes, változatos programokon vehettek részt július 1-6. között. A sokak számára egyetlen nyaralási, kikapcsolódási lehetőséget jelentő táborról többen saját szavaikkal fogalmazták meg élményeiket.

„Az ország különböző településeiről sok-sok gyermekkel együtt vehettem részt idén nyáron Zánkán, az Erzsébet-táborban. Több programot szerveztek részünkre: hajózás a Balatonon, sárkányhajózás, játékprogramok. Mai fiatalokat érintő előadásokat is meghallgathattunk. Esténként koncertek, disco, tábortűz színesítette a programot. A közös élményeknek köszönhetően több barátom is lett. Megismerhettem egy olyan helyet, amelyről szüleim sokat meséltek. Örülök a többi gyermekkel együtt, hogy ez a valaha csodálatos úttörőtábor tovább élhetett, mint Erzsébet-tábor. Élmény volt. Köszönet érte.” (Sáling Dóra - Mosonmagyaróvár)

„Én Zánkán immár másodszor voltam, nagy élmény volt. Jó, mert összehozza a gyerekeket, új embereket ismerhetsz meg a táboron keresztül, fantasztikus programok vannak. Ilyen volt például a sárkányhajózás, az „egy perc, és nyersz” vagy a trambulinozás. Nekem ezek tetszettek a legjobban. Olyan, hogy nem tetszik, számomra nem volt, remekül éreztem magam egész héten, és köszönöm, hogy ott lehettem. Sokat számított az is, hogy ilyen szuper felügyelőket kaptunk. Minden nagyon jó volt, és még egyszer köszönök mindent a felügyelőknek, a táborvezetőnek és a „tesóknak” (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak), na meg persze karitász-igazgató úrnak!” (Mitro Zsanett - Győr)

„Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem Zánkán, ezen az egy héten. Nagyon jól éreztem magam. A kísérők kedvesek voltak, és odafigyeltek ránk. Külön köszönöm Éva néninek (mivel ételérzékeny vagyok), hogy minden étkezésnél segített. Nagyon szuper volt, hogy az étkezést meg tudták oldani nekem is. A programok jól szervezettek voltak, élménydús volt a hét. Külön kiemelni nem is tudnék semmit, hiszen minden nagyon szuper volt! Remélem, hogy lesz lehetőségem még a jövőben még egy ilyen táborban részt venni. Köszönöm szépen!” (Papp Tamás)

Győri Egyházmegyei Karitász
Fotó: Oroz Veronika

2018.07.26